Video orbita i dalje pada, ali SES tvrdi da je fiskalni Q3 2022 solidan

video-orbita-i-dalje-pada,-ali-ses-tvrdi-da-je-fiskalni-q3-2022

U godišnjem finansijskom učinku za koji satelitski operater kaže da odražava solidno izvršenje širom poslovanja, SES je prijavio pozitivan treći kvartal 2022, ali onaj koji je njegov video biznis pokazao kontinuirani pad prihoda.

Kompanija je završila tri meseca 30 septembar

sa ukupnim prihodom od 1,4 milijarde evra, što je porast od 6,1% u odnosu na prethodnu godinu, kao što je prijavljeno sa prilagođenom EBITDA od € 829 miliona, što je povećanje od 2% u odnosu na prethodnu godinu. Ove brojke uključuju doprinos DRS GES poslovanja koji je kupljen 1. avgusta 2022 i jači američki dolar.

Posmatrajući ključne pokretače u kvartalu, SES je istakao godišnji rast prihoda od 2,7% u svojoj poslovnoj liniji Networks i ono što je nazvao važnim obnovama osiguranim u Video liniji koja će poduprijeti cijelu godinu.

Ipak, video prihod od milion evra na kraju kvartala predstavljao je smanjenje od 5,6% na godišnjem nivou, uključujući planirani uticaj nižih američkih veleprodajnih prihoda i periodičnih prihoda od milion evra u prvom kvartalu 366. Isključujući ove dve stavke, Video je bio za 3,3% niži od datuma iz godine u godinu 2021 jer su manji obim na zrelim tržištima delimično nadoknađeni rastom u poslovnoj liniji HD+ organizacije i sportskih i događaja.

Do septembra % ukupnih TV kanala emituje se u MPEG-4 sa dodatnih 6% emitovanja u HEVC-u.

Komentarišući rezultate u trećem kvartalu, izvršni direktor SES-a Steve Collar rekao je: “Naše godišnje performanse odražavaju solidno kontinuirano izvršenje u poslovanju i ostajemo u potpunosti na putu da isporučimo naše 2022 izglede, da uhvatimo značajnu vrednost od američkog C-benda i pozicioniramo SES za profitabilan dugoročni rast kroz raspoređivanje naših najsavremenijih multiorbitalnih sredstava i arhitekture.”

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top