skip to Main Content
Video orbita i dalje pada, ali SES tvrdi da je fiskalni Q3 2022 solidan
Video-orbita-i-dalje-pada,-ali-ses-tvrdi-da-je-fiskalni-q3-2022

U godišnjem finansijskom učinku za koji satelitski operater kaže da odražava solidno izvršenje širom poslovanja, SES je prijavio pozitivan treći kvartal 2022, ali onaj koji je njegov video biznis pokazao kontinuirani pad prihoda.

Kompanija je završila tri meseca 30 septembar

sa ukupnim prihodom od 1,4 milijarde evra, što je porast od 6,1% u odnosu na prethodnu godinu, kao što je prijavljeno sa prilagođenom EBITDA od € 829 miliona, što je povećanje od 2% u odnosu na prethodnu godinu. Ove brojke uključuju doprinos DRS GES poslovanja koji je kupljen 1. avgusta 2022 i jači američki dolar.

Posmatrajući ključne pokretače u kvartalu, SES je istakao godišnji rast prihoda od 2,7% u svojoj poslovnoj liniji Networks i ono što je nazvao važnim obnovama osiguranim u Video liniji koja će poduprijeti cijelu godinu.

Ipak, video prihod od milion evra na kraju kvartala predstavljao je smanjenje od 5,6% na godišnjem nivou, uključujući planirani uticaj nižih američkih veleprodajnih prihoda i periodičnih prihoda od milion evra u prvom kvartalu 366. Isključujući ove dve stavke, Video je bio za 3,3% niži od datuma iz godine u godinu 2021 jer su manji obim na zrelim tržištima delimično nadoknađeni rastom u poslovnoj liniji HD+ organizacije i sportskih i događaja.

Do septembra % ukupnih TV kanala emituje se u MPEG-4 sa dodatnih 6% emitovanja u HEVC-u.

Komentarišući rezultate u trećem kvartalu, izvršni direktor SES-a Steve Collar rekao je: “Naše godišnje performanse odražavaju solidno kontinuirano izvršenje u poslovanju i ostajemo u potpunosti na putu da isporučimo naše 2022 izglede, da uhvatimo značajnu vrednost od američkog C-benda i pozicioniramo SES za profitabilan dugoročni rast kroz raspoređivanje naših najsavremenijih multiorbitalnih sredstava i arhitekture.”

127

Vezani članci

nilesat-objavio-dividendu

Nilesat isplatio dividendu

Satelitski operater Nilesat sa sjedištem u Kairu objavio je isplatu novčane dividende u iznosu od 0,45 dolara po dionici. Isplata...

kanada-investira-u-mda

Kanada investira u MDA

Kanadska vlada će uložiti 1,2 milijarde kanadskih dolara (0,81 milijardi evra) u svemirsku robotiku i satelitski biznis MDA (bivši Macdonald,...

Back To Top
Search