Virgin Orbit dobio ugovor sa SatRevom

virgin-orbit-dobio-ugovor-sa-satrevom

Virgin Orbit je dobio dodatni ugovor o lansiranju od nano-satelitskog graditelja satelita SatRev. Virgin je već uspješno obišao četiri letjelice za SatRev iz Virginove baze u pustinji Mohave.

Novi sporazum o lansiranju pokriva brojne satelite i pruža poljskom SatRev-u fleksibilnost za lansiranje 500 kg. više lansiranja na različite orbitalne avione iz vazdušne i svemirske luke Mojave u Kaliforniji, SAD i/ili sa drugih međunarodnih lansirnih lokacija dok dolaze na mrežu sa zahtevima misije. Trenutni plan je da se lansira ove godine.

Manifest uključuje STORK – CubeSat za EO i testiranje tehnologije i izgrađen i njime upravlja SatRev iz Poljske. STORK 3U CubeSats ima SatRev-ov Vision-300 imager sa rezolucijom tla do 5 metara. SatRev će uskoro početi sa primenom ScopeSat-a, sa svojom revolucionarnom DeploScope tehnologijom koja će omogućiti SatRev-u da prikuplja podatke visoke rezolucije sa 6U CubeSats-a. Sateliti STORK i ScopeSat formiraće sazvežđe za posmatranje Zemlje u realnom vremenu koje će pružati multispektralne podatke srednje i visoke rezolucije sa vremenom ponovnog pregleda od 30 minuta.

Izvršni direktor SatRev-a, Grzegorz Zwoliński, rekao je: “Ovo označava veliku prekretnicu za SatRev dok zvanično objavljujemo naš ugovor o lansirnoj službi sa Virgin Orbitom. Ovo trogodišnje partnerstvo dodatno učvršćuje našu posvećenost obezbeđivanju pouzdanog i isplativog pristupa prostoru za naše klijente. Sa dokazanim iskustvom Virgin Orbit-a u industriji, uvereni smo da će ova saradnja podstaći inovacije i doneti nove mogućnosti za rast. Uzbuđeni smo što radimo zajedno i oživljavamo našu zajedničku viziju budućnosti lansiranja satelita.”

“Nakon nekoliko godina istraživanja i razvoja multidisciplinarnih timova naučnika i inženjera, spremni smo da uđemo na tržište. Naši postojeći odnosi sa opštinama u Poljskoj, zajedno sa razvojem ambicioznog projekta za KOWR, daju nam brzinu, zamah i sposobnost da isporučimo sveobuhvatna rešenja,” rekao je Zwolinski.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top