skip to Main Content
Virgin Orbit dobio ugovor sa SatRevom
Virgin-orbit-dobio-ugovor-sa-satrevom

Virgin Orbit je dobio dodatni ugovor o lansiranju od nano-satelitskog graditelja satelita SatRev. Virgin je već uspješno obišao četiri letjelice za SatRev iz Virginove baze u pustinji Mohave.

Novi sporazum o lansiranju pokriva brojne satelite i pruža poljskom SatRev-u fleksibilnost za lansiranje 500 kg. više lansiranja na različite orbitalne avione iz vazdušne i svemirske luke Mojave u Kaliforniji, SAD i/ili sa drugih međunarodnih lansirnih lokacija dok dolaze na mrežu sa zahtevima misije. Trenutni plan je da se lansira ove godine.

Manifest uključuje STORK – CubeSat za EO i testiranje tehnologije i izgrađen i njime upravlja SatRev iz Poljske. STORK 3U CubeSats ima SatRev-ov Vision-300 imager sa rezolucijom tla do 5 metara. SatRev će uskoro početi sa primenom ScopeSat-a, sa svojom revolucionarnom DeploScope tehnologijom koja će omogućiti SatRev-u da prikuplja podatke visoke rezolucije sa 6U CubeSats-a. Sateliti STORK i ScopeSat formiraće sazvežđe za posmatranje Zemlje u realnom vremenu koje će pružati multispektralne podatke srednje i visoke rezolucije sa vremenom ponovnog pregleda od 30 minuta.

Izvršni direktor SatRev-a, Grzegorz Zwoliński, rekao je: “Ovo označava veliku prekretnicu za SatRev dok zvanično objavljujemo naš ugovor o lansirnoj službi sa Virgin Orbitom. Ovo trogodišnje partnerstvo dodatno učvršćuje našu posvećenost obezbeđivanju pouzdanog i isplativog pristupa prostoru za naše klijente. Sa dokazanim iskustvom Virgin Orbit-a u industriji, uvereni smo da će ova saradnja podstaći inovacije i doneti nove mogućnosti za rast. Uzbuđeni smo što radimo zajedno i oživljavamo našu zajedničku viziju budućnosti lansiranja satelita.”

“Nakon nekoliko godina istraživanja i razvoja multidisciplinarnih timova naučnika i inženjera, spremni smo da uđemo na tržište. Naši postojeći odnosi sa opštinama u Poljskoj, zajedno sa razvojem ambicioznog projekta za KOWR, daju nam brzinu, zamah i sposobnost da isporučimo sveobuhvatna rešenja,” rekao je Zwolinski.

67

Vezani članci

nilesat-objavio-dividendu

Nilesat isplatio dividendu

Satelitski operater Nilesat sa sjedištem u Kairu objavio je isplatu novčane dividende u iznosu od 0,45 dolara po dionici. Isplata...

kanada-investira-u-mda

Kanada investira u MDA

Kanadska vlada će uložiti 1,2 milijarde kanadskih dolara (0,81 milijardi evra) u svemirsku robotiku i satelitski biznis MDA (bivši Macdonald,...

Back To Top
Search