Wyler registrirao 116.640 novih satelita

wyler-registrirao-116.640-novih-satelita

Greg Wyler, serijski satelitski poduzetnik, koristi Francusku za registraciju kod Međunarodne unije za telekomunikacije za 116.640 satelita C-pojasa. Njegov neposredni prethodni projekat bio je podrška 327.000 satelita koji su koristili Ruandu kao registracionu upravu. Taj projekt iz Ruande je očito umro.

U jednom trenutku, Wyler je bio uključen u O3b (koji je sada u vlasništvu SES-a) i OneWeb (koji je u procesu spajanja sa Eutelsat-om).

Wyler sarađuje sa Karimom Michelom Sabbaghom, bivšim izvršnim direktorom kompanije SES, koji je MD E-Space-a za Evropu i Bliski istok. Sabbagh je napustio SES u februaru 2018. godine.

Wyler koristi svoj biznis E-Space SAS sa sjedištem na Floridi kao svoje osnovno vozilo. Sazviježđe će se zvati Semafor-C. Sastoji se od 116.540 satelita koji orbitiraju u 810 aviona na visini od 414, 500 i 600 kilometara.

Prema izveštajima, E-Space je prikupio 90 miliona dolara početnog finansiranja i želi da dobije fabriku od 20.000 kvadratnih metara u blizini Tuluza u Francuskoj za izgradnju flote. Osnovala je “evropsko sjedište” u Toulouseu.

U februaru 2022. godine, Vajler je rekao da Financial Times E-Space će lansirati do 100.000 satelita u orbitu u roku od jedne decenije i da su njihovi sateliti “prvi koji će biti dizajnirani za čišćenje svemira.” On je rekao da E-Space tehnologija omogućava njihovim satelitima da prikupljaju orbitalne ostatke.

Misija E-Space-a je da “učini podatke univerzalno dostupnim, sigurnim i upotrebljivim bilo gdje na planeti”. Kompanija predviđa značajno proširenje u svojim proizvodnim operacijama, sa ciljem da zaposli preko 260 ljudi do 2025. godine.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top