Yahoo partnerstvo sa DIRECTV oglašavanjem proširuje se tako da uključuje STB podatke

0
yahoo-partnerstvo-sa-directv-oglasavanjem-prosiruje-se-tako-da-ukljucuje-stb-podatke

Yahoo i DIRECTV Advertising Expand Advanced TV Partnership to Include Set-Top Box Data

  Partnership bridges the gap between linear and digital campaigns to unlock new value for buyers

  NEW YORK — Yahoo today announced an expansion of its partnership with DIRECTV Advertising to include set-top box (STB) protocols. Sa proširenim partnerstvom, korisnici Yahoo-ove platforme na strani potražnje (DSP) sada mogu aktivirati podatke o korišćenju televizora iz miliona DIRECTV domaćinstava kako bi optimizovali planiranje, aktivaciju i merenje digitalnih kampanja preko DIRECTV i ne-DIRECTV inventara. Danas je Yahoo jedini omnichannel DSP koji ima pristup STB podacima DIRECTV Advertisinga.  Set-top box podaci pružaju informacije iz sekunde u sekundu o gledanju programa i potrošnji TV-a. U pozadini sve fragmentirajućeg medijskog pejzaža, partnerstvo za podatke između Yahoo i DIRECTV Advertising koristi STB podatke za otključavanje nove vrijednosti za kupce, premošćavajući jaz između linearnog i digitalnog – a sve to uz zaštitu privatnosti korisnika.

  “Dodavanje DIRECTV-ovih podataka o linearnoj gledanosti dodaje još jedan raznolik, jedinstven izvor podataka, poboljšavajući kampanje klijenata širom digitalnog pejzaža,” rekla je Elizabeth Herbst-Brady, glavna direktorica prihoda u Yahoou. “Izgradili smo okosnicu podataka sa više izvora za naš napredni TV paket usklađen sa najboljim praksama u industriji koja omogućava trgovcima da planiraju i aktiviraju efikasnije nego ikada u linearnom i povezanom TV inventaru.”

  Ova integracija dodatno pojačava poziciju Yahoo-a kao platforme za napredno TV (ATV) oglašavanje, sa pristupom podacima o linearnoj gledanosti uživo, ali i jedinstvenim i vrednim podacima o gledanju povezane televizije (CTV) direktno od CTV provajdera i izdavača, kao i podacima o automatskom prepoznavanju sadržaja (ACR) provajdera kao što je Inscape, koji snima bilo koji sadržaj koji “pogodi staklo.” Podaci se nadovezuju na Yahoo-ove saglasne podatke prve strane iz direktnih odnosa sa svojim korisnicima na način koji je na prvi način privatnost.

  “DIRECTV Advertising je inovativni lider u isporuci naprednih TV rešenja zasnovanih na podacima za svoje kupce već godinama,” rekla je Amy Leifer, direktorka prodaje oglašavanja DIRECTV-a. “Naši partneri znaju ogromnu vrednost naših set-top box podataka, a proširenje našeg partnerstva sa Yahoo-om nam omogućava da proširimo upotrebu u programskom prostoru. Oduševljeni smo što možemo da prenesemo naše podatke novom skupu kupaca putem Yahoo-ove platforme i dodatno proširimo pristup DIRECTV-ovim besprekornim adresabilnim i CTV ponudama kroz ovo partnerstvo.”

  Ova najava proširuje se na već uspešnu vezu Yahoo i DIRECTV Advertising. Ranije ove godine, Yahoo i DIRECTV najavili su da će zajedno kupcima pružiti besprijekorniji način pristupa adresibilnom TV i streaming inventaru. Dodavanjem DIRECTV Advertising-a, Yahoo je proširio svoju poziciju prvog i jedinog svekanalnog DSP-a koji nudi živ, adresibilan TV inventar programski, omogućavajući oglašivačima da iskoriste

  miliona domaćinstava širom DIRECTV-a, DISH Media i Fiosa. DIRECTV oglašavanje se takođe priključilo Yahoo-ovoj platformi na strani ponude (SSP), čineći njegov inventar striminga dostupnim premijum potražnji širom Yahoo Exchange-a.

Advertisement