ZDF osigurava dugoročno HD emitiranje putem satelita Astra 19,2° istočno

zdf-osigurava-dugorocno-hd-emitiranje-putem-satelita-astra-19,2°-istocno

Druga nemačka televizija (ZDF) obezbedila je dugoročno emitovanje HD kvaliteta preko satelitskog sistema Astra preko orbitalne pozicije 19,2° istočno. To je saopštio luksemburški satelitski operater SES 14. marta.

To znači da će ZDF-ova ponuda javnih usluga i dalje biti dostupna u HD-u preko orbitalne pozicije Astre na 19,2° istočno. U međuvremenu, ostaje da se vidi koliko dugo će ZDF nastaviti da emituje svoje programe u konvencionalnom SD kvalitetu putem satelita. “Iz pravnih razloga ne možemo da pružimo nikakve informacije o poverljivim informacijama o ugovoru. Molimo vas za razumijevanje”, rekao je ZDF u odgovoru na zahtjev. ZDF će o promjenama u satelitskom emitiranju komunicirati uz dovoljno unaprijed obavještenja u interesu gledatelja, rekla je glasnogovornica ZDF-a uredničkom timu INFOSAT-a. ZDF je posljednji put proširio SD emitiranje putem Astre u maju 2020. godine (izvijestio je INFOSAT).

Christoph Mühleib, koji je kao generalni direktor u SES Njemačkoj odgovoran za poslovanje SES-a i ASTRA-e za DACH regiju, naglašava: “Information and education, sports or entertainment: For millions of people, Second German Television is unreplaceable in many aspects – across all population and age groups. Sporazum osigurava da će domaćinstva satelitske televizije i dalje primati najbolje usluge HD kvalitete u godinama koje dolaze.”

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top