ZDF produžio ugovor za HD distribuciju na Astri

Nemački javni emiter ZDF produžio je ugovor o distribuciji sa satelitskim operaterom Astre SES za dugoročni kapacitet transpondera na Astri (19,2° istočno).Obnovljeni sporazum pokriva HD emitovanje ZDF-ovih kanala. U maju 2020. godine, ZDF je već produžio ugovor sa kompanijom SES za SD distribuciju.

“Information and education, sports or entertainment: For millions of people, ZDF is irreplaceable in many aspects – across all population and age groups. Sporazum osigurava da će satelitska TV domaćinstva nastaviti da primaju ponude u najboljem HD kvalitetu u godinama koje dolaze,” rekao je Christoph Mühleib, generalni direktor kompanije SES Njemačka i odgovoran za poslovanje kompanija SES i Astra u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj.

Otprilike Jörn Krieger

Jörn izvještava o najnovijim dešavanjima u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj. Od 1992. godine radi kao slobodni novinar, specijalizovan za digitalne medije, tehnologiju emitovanja, konvergenciju i nova tržišta. Takođe se bavi univerzitetskim predavanjima, piše članke u specijalizovanim publikacijama i producira radio izveštaje. Jörn je također moderator panel diskusija na industrijskim događajima kao što su ANGA COM, Medientage München i IFA Berlin.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,868FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles