Skip to content

ZDF produžio ugovor za HD distribuciju na Astri

zdf-produzio-ugovor-za-hd-distribuciju-na-astri

Nemački javni emiter ZDF produžio je ugovor o distribuciji sa satelitskim operaterom Astre SES za dugoročni kapacitet transpondera na Astri (19,2° istočno).

Obnovljeni sporazum pokriva HD emitovanje ZDF-ovih kanala. U maju 2020. godine, ZDF je već produžio ugovor sa kompanijom SES za SD distribuciju.

“Information and education, sports or entertainment: For millions of people, ZDF is irreplaceable in many aspects – across all population and age groups. Sporazum osigurava da će satelitska TV domaćinstva nastaviti da primaju ponude u najboljem HD kvalitetu u godinama koje dolaze,” rekao je Christoph Mühleib, generalni direktor kompanije SES Njemačka i odgovoran za poslovanje kompanija SES i Astra u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj.

Otprilike Jörn Krieger

Jörn izvještava o najnovijim dešavanjima u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj. Od 1992. godine radi kao slobodni novinar, specijalizovan za digitalne medije, tehnologiju emitovanja, konvergenciju i nova tržišta. Takođe se bavi univerzitetskim predavanjima, piše članke u specijalizovanim publikacijama i producira radio izveštaje. Jörn je također moderator panel diskusija na industrijskim događajima kao što su ANGA COM, Medientage München i IFA Berlin.

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept