skip to Main Content
SES je partner sa SoftBank -om
Ses-je-partner-sa-softbank-om

Od

Japanski telekomunikacioni operater SoftBank Corp udružio se sa SES -om za prikupljanje i isporuku sportskih događaja uživo svojim korporativnim korisnicima, uključujući TV stanice i kompanije za distribuciju video zapisa.

U pružanju ove usluge, SES će koristiti više od 300 downlink antena koje se nalaze širom svijeta, uključujući one u svom novom objektu Stockley Park u Londonu, kao i vlastitu optičku mrežu sa vezama na druga velika čvorišta za optička vlakna. Osim toga, SES će uspostaviti novu vezu sa optičkom mrežom SoftBank -a.

Komentirajući partnerstvo, Norioki Sekiguchi, potpredsjednik, globalni poslovni odjel u SoftBank Corp, rekao je: „ Bilo da se gledaju na mobilnim uređajima ili emituju TV, tenis, fudbal, golf i drugi sportovi uživo neki su od naših najpopularnijih sadržaja za kojima vidimo sve veću potražnju.

“Sa svojom raznolikom globalnom infrastrukturom i pristupom raznim sportskim sadržajima, SES je u jedinstvenoj poziciji da nam pomogne u isporuci širokog spektra sportskih sadržaja u vrlo visokoj kvaliteti našim korporativnim klijentima u Japanu.”

Ed Cox, potpredsjednik, prodaja Sjeverne Amerike i sport i događaji u SES -u, dodao je: „Zadovoljstvo nam je udružiti snage sa SoftBank -om, prvim provajderom s kojim smo povezani i u partnerstvu u Japanu, sa zajednički cilj je pružiti zanimljiv sadržaj ljubiteljima sporta širom zemlje.

“Pružanje feedova sa sadržajem samo korištenjem optičkih mreža odličan je dokaz sposobnosti SES -a da se prilagodi i iskoristi naše hibridne usluge distribucije na najefikasniji mogući način da zadovoljimo potrebe naših partnera. ”

Povezano

Vezani članci

rt-de-ponovo-na-satelitu-eutelsat-16e

RT DE ponovo na satelitu Eutelsat 16E

Nakon kratke pauze, ruski informativni kanal RT DE (RT auf Deutsch)opet je dostupan na satelitu Eutelsat 16A(16E).Kanal emituje na  originalnim...

Back To Top
×Close search
Search