skip to Main Content
SES je partner sa SoftBank -om
Ses-je-partner-sa-softbank-om

Od

Japanski telekomunikacioni operater SoftBank Corp udružio se sa SES -om za prikupljanje i isporuku sportskih događaja uživo svojim korporativnim korisnicima, uključujući TV stanice i kompanije za distribuciju video zapisa.

U pružanju ove usluge, SES će koristiti više od 300 downlink antena koje se nalaze širom svijeta, uključujući one u svom novom objektu Stockley Park u Londonu, kao i vlastitu optičku mrežu sa vezama na druga velika čvorišta za optička vlakna. Osim toga, SES će uspostaviti novu vezu sa optičkom mrežom SoftBank -a.

Komentirajući partnerstvo, Norioki Sekiguchi, potpredsjednik, globalni poslovni odjel u SoftBank Corp, rekao je: „ Bilo da se gledaju na mobilnim uređajima ili emituju TV, tenis, fudbal, golf i drugi sportovi uživo neki su od naših najpopularnijih sadržaja za kojima vidimo sve veću potražnju.

“Sa svojom raznolikom globalnom infrastrukturom i pristupom raznim sportskim sadržajima, SES je u jedinstvenoj poziciji da nam pomogne u isporuci širokog spektra sportskih sadržaja u vrlo visokoj kvaliteti našim korporativnim klijentima u Japanu.”

Ed Cox, potpredsjednik, prodaja Sjeverne Amerike i sport i događaji u SES -u, dodao je: „Zadovoljstvo nam je udružiti snage sa SoftBank -om, prvim provajderom s kojim smo povezani i u partnerstvu u Japanu, sa zajednički cilj je pružiti zanimljiv sadržaj ljubiteljima sporta širom zemlje.

“Pružanje feedova sa sadržajem samo korištenjem optičkih mreža odličan je dokaz sposobnosti SES -a da se prilagodi i iskoristi naše hibridne usluge distribucije na najefikasniji mogući način da zadovoljimo potrebe naših partnera. ”

Povezano

Vezani članci

kodiran-kanal-rtvs-sport-na-51,5e

Kodiran kanal RTVS Sport na 51,5E

Sportski kanal RTVS Sport,slovačkog javnog emitera RTVS (Radio televizija Slovačke) više nije dostupan nekodirano preko satelita Belintersat 1 (51,5° E)...

novi-trt-paket-za-evropu-na-42e

Novi TRT paket za Evropu na 42E

Turski javni emiter TRT pokrenuo je novi  multipleks sa programima u visokoj definiciji (HDTV ). U sklopu paketa emituju  stanice:...

Back To Top
×Close search
Search