skip to Main Content
SES i Canal + jačaju partnerstvo
Ses-i-canal-+-jacaju-partnerstvo

SES i Canal + potpisali su nove dugoročne strateške sporazume o satelitskim kapacitetima u tri regije.

Obnavljanje ugovora sa više transpondera produžava odnos SES-a i Canal + do kraja decenije. Omogućava SES-u da pruži podršku francuskom TV platnom operateru u emitiranju njegovih visokokvalitetnih buketa milionima domaćinstava širom svijeta putem 19,2 stepena istoka, 23,5 stepeni istoka i 22 stepena zapada. Novi ugovor predstavlja dodatni osigurani zaostatak od preko 230 miliona eura i uključuje opcije za dodatne kapacitete i produženja.

Partneri sa SES-om od 1995. godine, Canal + će nastaviti koristiti satelitske kapacitete za emitovanje buketa kanala u UHD, HD i za svoja različita preduzeća da dosegnu preko 10 miliona TV domaćinstava putem SES-ovih orbitalnih pozicija.

Komentirajući razvoj, Jacques du Puy, izvršni direktor Canal + International, rekao je: „Proširenje našeg partnerstva sa SES-om bio je prirodan izbor, budući da imamo dugo i uspješno partnerstvo u pružanju video iskustava vrhunskog kvaliteta različitoj publici širom svijeta. Ovaj sporazum između tri orbitalna slota pokazuje da je satelit u srcu naših platnih tv operacija širom svijeta. Radujemo se još mnogo godina zajedničkog rada kako bismo osigurali da dopremo do najšire moguće TV publike “.

Steve Collar, izvršni direktor SES-a, dodao je: „Canal + je legendarna globalna kompanija i brend koji evocira kvalitetu, inovacije i izvanredan sadržaj i jedan je od naših najdugovječnijih i najcjenjenijih kupaca. Nevjerovatno smo ponosni na povjerenje koje je Canal + ukazao SES-u i podvlači naše međusobno uvjerenje u moć satelita da emitira najbolji sadržaj, u najvišoj definiciji, najširoj bazi pretplatnika na globalnoj osnovi. Ovaj sporazum osigurava da ćemo nastaviti da služimo kvartima koje smo zajedno izgradili u narednoj deceniji i dalje ”.

Vezani članci

Match4 počinje sutra

Match4 počinje sutra

Najnoviji mađarski sportski kanal, MATCH4, počeće sa emitovanjem 5. avgusta. Televizija network4 grupe bit će dostupna od samog početka u...

Digi SK lansira novi Platinum paket

Digi SK lansira novi Platinum paket

Novi programi stižu gledaocima satelitske i kablovske platforme DIGI Slovakia. Operater u ponudu uključuje novi paket Platinum programa koji će...

Back To Top
×Close search
Search