skip to Main Content
SKY Njemačka mijenja v13 kartice

U Njemačkoj je zbog piraterije započela brza razmjena V13 kartica platforme Sky Deutschland za sistem uslovnog pristupa VideoGuard . Ranije je platforma Sky izvela sličan manevar u Švajcarskoj. Znalo se da će se isto ponoviti u Njemačkoj i Austriji.
Sky V13 kartice u sistemu VideoGuard hakeri su već neko vrijeme razrađivali i omogućavali univerzalni pristup kanalima njemačke platforme Sky za dijeljenje kartica. Nije poznato koliko je takvih karata bilo u opticaju i u kojim zemljama njemačkog govornog područja (Njemačka, Švicarska, Austrija). Sky Deutschland pokušava vrlo brzo reagirati na potencijalne prijetnje piratstvom i dijeljenjem karata. Pretplatnici koji koriste V13 kartice nove V15 kartice dobivaju poštom. Imat će samo 10 dana da ih aktiviraju, jer će nakon tog vremena stare V13 kartice biti deaktivirane. Moram priznati da njemački Sky ima “pritisak” da zamijeni V13 kartice, jer nakon njihove eliminacije neće biti moguće gledati kanale Sky Deutschland u dijeljenju. Sky DE pokušava ažurirati svoju tehnologiju prijenosa i šifriranja kako bi spriječio nelegalnu distribuciju svojih kanala. Određene vrste kartica vrlo su osjetljive na “zlouporabu od strane trećih strana” . Stoga njemački Sky želi pružiti novije V15 kartice. V15 kartice isporučuju se besplatno – i nema troškova dostave i aktivacije. Prolazi približno 14 dana nakon primanja pismene obavijesti unaprijed prije nego što nova V15 kartica stigne poštom. Kartica se mora zamijeniti odmah po isporuci.

Vezani članci

lci-hd-kodiran-na-astra-19.2°-e

LCI HD kodiran na Astra 19.2° E

Nakon 6 godina FTA emitovanja  francuski informativni kanal LCI HD koji emituje sa satelita Astra 1N (19,2°E) ponovo je kodirao...

Back To Top
×Close search
Search