skip to Main Content
Slavonski Brod dobiva optičku infrastrukturu
Slavonski-brod-dobiva-opticku-infrastrukturu

Hrvatski telekom započeo je postavljati optičku infrastrukturu na području Slavonskog Broda. Projekt je vrijedan 19 milijuna kuna, obuhvaća naselja Slavonija 1, Slavonija 2, Kolonija i Mikrorajon te Osječku ulicu. Radovi bi trebali završiti krajem listopada, a prvi korisnici bi trebali biti priključeni početkom studenog.
Ukupno će mogućnost korištenja optičke infrastrukture, koja omogućuje ultrabrzi internet uz brzine veće od 100 Mbit/s, dobiti oko osam tisuća kućanstava. U budućnosti bi brzine trebale porasti iznad jednog gigabita u sekundi.
U pripremi je projektna dokumentacija za optičku mrežu Runjaninovoj i Maričevićevoj ulici te ulicama Joze Martinovića, Marka Majstorovića i Franje Kuharića. Tamo bi optička infrastruktura trebala biti u funkciji do kraja ove godine.
Uvođenje optičke infrastrukture unaprijedit će korisničko iskustvo te omogućiti pristup naprednim i inovativnim digitalnim proizvodima i uslugama poput e-Građani, e-škola e-zdravlje i e-parking, za koje su potrebne velike pristupne brzine. Optika će također pridonijeti jačanju konkurentnosti lokalnog gospodarstva.
“Kontinuirano unaprjeđenje kvalitete mreže naš je strateški prioritet, a ulaganja u optičku infrastrukturu su osnova tehnološkog, gospodarskog i društvenog razvoja jer omogućuju veće brzine, bolji signal i brojne opipljive koristi za privatne i poslovne korisnike. Cilj Hrvatskog Telekoma je osigurati najbolju uslugu u svim dijelovima Hrvatske i veseli nas što Slavonskom Brodu i Brođanima donosimo modernizaciju i svijet boljih mogućnosti“, poručio je Boris Drilo, član Uprave Hrvatskog Telekoma za tehniku i informacijsku tehnologiju.

Vezani članci

Back To Top
×Close search
Search