skip to Main Content
Sport1 ostaje na Astri u SD i HD formatu
Sport1-ostaje-na-astri-u-sd-i-hd-formatu
Autor

Njemački emiter Sport1 nastavit će distribuciju svojih usluga u SD i HD rezoluciji putem satelitskog sistema Astra (19. 2 ° istočno).

Besplatni TV kanal produžio je dugoročno partnerstvo sa satelitskim operatorom Astra Deutschland osnova. Emitiranje na SD-u je nešifrirano, HD verzija Sport1 dio je Astrine šifrirane pretplatne platforme HD +.

“Uspješnim produženjem ugovora s Astrom Deutschland, osiguravaju da naši satelitski gledatelji DTH mogu i dalje uživati ​​u cijeloj paleti vrhunskih sportova uz veliku raznolikost najzanimljivijih događaja uživo, talk show emisija i izvještaja “, rekao je Andreas Gerhardt, direktor distribucije i regulacije u Sport1.

Povezano

O Jörn Krieger

Jörn izvještava o najnovijim događajima u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj. Od 1992 radi kao slobodni novinar, specijalizirao se u digitalnim medijima, tehnologiji emitiranja, konvergenciji i novim tržištima. Takođe zauzima univerzitetska predavanja, piše članke u specijalnim publikacijama i proizvodi radio izvještaje. Jörn je također moderator panel diskusija na industrijskim događajima kao što su ANGA COM, Medientage München i IFA Berlin.

Vezani članci

rt-de-ponovo-na-satelitu-eutelsat-16e

RT DE ponovo na satelitu Eutelsat 16E

Nakon kratke pauze, ruski informativni kanal RT DE (RT auf Deutsch)opet je dostupan na satelitu Eutelsat 16A(16E).Kanal emituje na  originalnim...

Back To Top
×Close search
Search