skip to Main Content
Sport1 ostaje na Astri u SD i HD formatu
Sport1-ostaje-na-astri-u-sd-i-hd-formatu
Autor

Njemački emiter Sport1 nastavit će distribuciju svojih usluga u SD i HD rezoluciji putem satelitskog sistema Astra (19. 2 ° istočno).

Besplatni TV kanal produžio je dugoročno partnerstvo sa satelitskim operatorom Astra Deutschland osnova. Emitiranje na SD-u je nešifrirano, HD verzija Sport1 dio je Astrine šifrirane pretplatne platforme HD +.

“Uspješnim produženjem ugovora s Astrom Deutschland, osiguravaju da naši satelitski gledatelji DTH mogu i dalje uživati ​​u cijeloj paleti vrhunskih sportova uz veliku raznolikost najzanimljivijih događaja uživo, talk show emisija i izvještaja “, rekao je Andreas Gerhardt, direktor distribucije i regulacije u Sport1.

Povezano

O Jörn Krieger

Jörn izvještava o najnovijim događajima u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj. Od 1992 radi kao slobodni novinar, specijalizirao se u digitalnim medijima, tehnologiji emitiranja, konvergenciji i novim tržištima. Takođe zauzima univerzitetska predavanja, piše članke u specijalnim publikacijama i proizvodi radio izvještaje. Jörn je također moderator panel diskusija na industrijskim događajima kao što su ANGA COM, Medientage München i IFA Berlin.

Vezani članci

kodiran-kanal-rtvs-sport-na-51,5e

Kodiran kanal RTVS Sport na 51,5E

Sportski kanal RTVS Sport,slovačkog javnog emitera RTVS (Radio televizija Slovačke) više nije dostupan nekodirano preko satelita Belintersat 1 (51,5° E)...

novi-trt-paket-za-evropu-na-42e

Novi TRT paket za Evropu na 42E

Turski javni emiter TRT pokrenuo je novi  multipleks sa programima u visokoj definiciji (HDTV ). U sklopu paketa emituju  stanice:...

Back To Top
×Close search
Search