skip to Main Content
Sport1 pokreće panevropski kanal eSportsOne

Sport1 GmbH pokreće novi panevropski eSports kanal, eSportsOne.

eSportsOne će se emitirati u utorak, 3. novembra, u nekoliko evropskih zemalja, uključujući Belgiju, Holandiju, Češku i Slovačku, zahvaljujući sporazumu o distribuciji sa M7 Grupom.

Nakon pokretanja prvog linearnog TV kanala za eSports na njemačkom govornom području u januaru 2019. godine sa eSports1, ovo je prvi put da Sport1 provodi panevropski projekt emitiranja. TV kanal s plaćanjem eSportsOne distribuirat će se putem M7 platformi TV Vlaanderen, CanalDigitaal i Skylink pri pokretanju.

Pored toga, M7 će djelovati kao centralni satelitski distribucijski partner. Sledeće sedmice biće dodate dodatne platforme na brojnim evropskim tržištima. Centralni sadržajni partneri su ESL, NBA 2K liga i Psyonix sa eSports naslovima Dota 2, Starcraft 2, Warcraft 3, NBA 2K i Rocket League.

Program panevropskog kanala 24/7 uključuje preko 1.000 sati uživo godišnje vrhunskih međunarodnih eSports događaja, kao i ekskluzivne programe vlastite proizvodnje. Sadržaj programa za međunarodnu ciljnu grupu priprema urednički tim Sport1 eSports sa stručnjacima i influencerima iz eSportske zajednice koja govori engleski jezik. Svi eSports događaji emitiraju se s engleskim komentarima, dok pojedinačne najvažnije komentare komentarira sam eSports uredništvo i emitira iz vlastitog studija.

Centralni sadržajni partner za panevropsko područje je ESL, najveća svjetska kompanija za eSports, sa serijskim vrhunskim takmičenjima za Dota 2, Warcraft 3 Pro Tour, Starcraft 2 Pro Tour, kao i brojnim dodatnim ESL takmičenjima. Bit će prikazani i drugi vrhunski eSports naslovi, uključujući NBA 2K ligu i međunarodnu seriju šampionata Rocket League iz Psyonixa.

NBA 2K liga, zajedničko ulaganje NBA-a i Take-Two Interactive-a, profesionalna je eSports liga s najboljim NBA 2K igračima na svijetu – i prva službena eSports liga koju vodi američka profesionalna sportska liga. SPORT1 tako takođe nudi svestran i sveobuhvatan portfelj na panevropskom kanalu eSportsONE, čime se izdvaja od postojeće međunarodne ponude.

Ugovor s M7 Group omogućava kanalu emitiranje putem satelita i M7 platformi TV Vlaanderen, CanalDigitaal i Skylink. Dodatna evropska tržišta bit će dodana u narednim sedmicama kroz dodatnu suradnju.

„Mi smo pioniri i početnici na rastućem tržištu esport-a sa svojim velikim mogućnostima: Početkom 2019. godine pokrenuli smo prvi esports kanal u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj s eSports1 – važnom prekretnicom s kojom smo dodatno proširili poziciju kao vodeći medij u esport zajednici njemačkog govornog područja ”, rekao je Olaf Schröder, izvršni direktor Sport1 Medien AG i predsjednik uprave Sport1 GmbH:

„Sada nastavljamo našu priču o uspjehu u esportu na međunarodnom nivou i pokrećemo novi revolucionarni projekt s eSportsOne-om kao panevropskim estradnim emiterom. Naš cilj: Želimo u budućnosti učiniti esport u Evropi još većim od mlade ključne ciljne grupe i još ga održivije usidriti u društvu. “

Vezani članci

lci-hd-kodiran-na-astra-19.2°-e

LCI HD kodiran na Astra 19.2° E

Nakon 6 godina FTA emitovanja  francuski informativni kanal LCI HD koji emituje sa satelita Astra 1N (19,2°E) ponovo je kodirao...

Back To Top
×Close search
Search