Aleksandar Timofejev novi urednik NIN-a

Novi urednik nedeljnika NIN biće Aleksandar Timofejev, bivši novinar i urednik B92, direktor Studija B i jedan od osnivača Nezavisnog udruženja novinara Srbije. Timofejev preuzima dužnost urednika 8. februara.

„Od 8. februara Aleksandar Timofejev, istaknuti medijski stručnjak, novinar i urednik, jedan od osnivača Nezavisnog udruženja novinara Srbije sa karijerom od 37 godina“, navodi se u saopštenju NIN-a.

Aleksandar Timofejev (59) diplomirao je na Filološkom fakultetu u Beogradu, odsek za opštu književnost i teoriju književnosti.

Novinarstvom je počeo da se bavi 1987. godine u programu radija Studio B kao reporter i radijski novinar.

U redakciji Radija B92 radio je kao novinar, autor, urednik i voditelj mnogih emisija od 1994. godine, godinu dana kasnije u Torontu je uređivao “Novine”, novine koje su se obraćale novom talasu iseljenika iz bivše Jugoslavije u Kanadi. , a od 1995. bio je i povremeni dopisnik njemačkog javnog servisa WDR iz Kelna.

1999. godine postaje zamjenik urednika informativno-političkog programa Radija B92, a od 2001.-2004. bio je urednik informativno-političkog programa TV B92.

Od 2004-2007. Aleksandar Timofejev je bio urednik, autor i voditelj emisije “Timofejev” na TV B92. Od 2007-2014. bio je generalni direktor i glavni urednik RTV Studio B.

Aleksandar Timofejev je od 2015. godine rukovodilac Sektora za integrisane komunikacije RTV Vojvodine.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top