Članovi dosadašnje redakcije NIN-a nastavljaju rad u novom nedeljniku United Media

United Media, vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi, uskoro će pokrenuti novi nedeljni list na srpskom tržištu u kojem će cijela redakcija dosadašnjeg nedeljnika NIN nastaviti svoje poslovanje.

“Smatramo da se na medijskoj sceni otvorio prostor za novi nedeljnik koji će baštiniti najviše standarde nezavisnog i profesionalnog rada, a koji će uređivati i za koji će pisati vrhunski profesionalci koji su svoj integritet brižljivo gradili i čuvali tokom prethodnih decenija”, navode iz UM.

Dosadašnja redakcija NIN-a zajedno sa Vesnom Mališić i Milanom Ćulibrk biće dio novog nedeljnog izdanja koje će se vrlo brzo naći pred čitaocima širom Srbije. Urednički koncept koji su oni do sada njegovali u potpunosti se slaže sa politikom poslovanja United Media i on se neće mijenjati ni u narednom periodu.

„Uprkos prividu bogatstva medijske scene i širokog izbora, svjedoci smo da je sloboda medija na izuzetno niskom nivou i da je građanima ograničen pristup istini. Biti profesionalan posebno je veliki izazov u današnje vrijeme. Oduvijek smo, kroz rad naših medija, bili posvećeni profesionalnom, objektivnom, nepristrasnom i nezavisnom novinarstvu i duboko sam uvjerena da će to biti slučaj i sa novim nedeljnikom“, istakla je izvršna direktorka United Media Aleksandra Subotić.

Ona je dodala i da je dosadašnja redakcija NIN-a današnjim potezom pokazala da svoju profesionalnu ulogu shvata ozbiljno, jer ne žele da prave kompromise sa istinom, sa činjenicama.

U okviru United Media u Srbiji posluju mediji N1, Nova, Danas, Sport Klub a o svim detaljima lansiranja novog nedeljika javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Inače, članovi kolegijuma i redakcije NIN-a su se ranije oglasili saopštenjem u kojem su naveli.

„Nova vlasnica NIN d.o.o. Jelena Drakulić Petrović najavila je promenu koncepcije nedeljnika NIN, ali nas nije uverila da ćemo svoj posao moći i dalje da radimo kako smo dosad činili – beskompromisno i rukovodeći se isključivo imperativima profesionalnog novinarstva“, navodi se u ranijem saopštenju koje su potpisali članovi kolegijuma i redakcija nedeljnika NIN, prenosi Nova.rs.

„Zbog toga smo, oslanjajući se na svoje iskustvo i rešeni da očuvamo profesionalni integritet svakog od nas, odlučili da posao nastavimo u novom nedeljnom listu, u kome ćemo nastaviti da, kao i do sada, radimo u javnom interesu“, navodi se u saopštenju kolegijuma NIN-a.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top