„National Geographic“ ugašen u Srbiji i Hrvatskoj zbog gubitka licence

Ivana Dukčević, koja je u proteklih nekoliko godina objavljivala svoje putopise i fotografije u “National Geographic Srbija” rekla je da osim časopisa, nema više ni online izdanja, te su srpsko, i hrvatsko izdanje, ostali bez licence, pišu Nezavisne novine.

Kako taj medij piše, Dukčević je ispričala da je saradnju sa ovim časopisom započela nakon nekoliko godina postojanja magazina u Srbiji, kada su u nekoliko navrata objavljene njene fotografije.

U toku poslednjih pet godina, na njihovom portalu su objavljena 73 njena putopisa s fotografijama.

„Nadam se da je ovo samo privremeno rešenje, i da će neko u Srbiji, poželjeti da plati licencu za kvalitet dug više od vijeka“, rekla je Dukčević.

Nakon gubitka licence, svako onaj ko poželi da otvori sajt „National Geographic“ na srpskom jeziku, biće preusmeren ka adresi „nationalgeographic.com“.

Legendardni mjesečnik sa žutim okvirom koji obrađuje teme iz oblasti kulture i nauke, geografije, istorije i umetnosti, prvi put je objavljen 22. septembra 1888. godine u Sjedinjenim Američkim Državama.

Prvi broj na srpskom jeziku izašao je prije 17 godina, u novembru 2006. godine.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top