A1 Makedonija uvodi novi internet roming

Na vrhuncu ljetne sezone, A1 Makedonija sa zadovoljstvom najavljuje uvođenje nove izuzetno povoljne ponude za korisnike mobilne telefonije, kreirane da odgovori na povećane potrebe korisnika za romingom na mobilnom internetu A1 Makedonije , surfanjem na društvenim mrežama i još više pogodnosti za korisnike koji su u inostranstvu.

Naime, najpopularniji i najčešće korišteni dodatni paketi u romingu uključuju još više interneta za bezbrižno ljetno uživanje i bezbroj zajedničkih uspomena putem društvenih mreža, čak i dok su korisnici van granica naše zemlje.

Od sada paket A1 Roam Surf XL sadrži odličnih 3GB, uz nepromijenjenu cijenu od 499 denara, dok A1 Roam Surf XXL sa svojih 10GB omogućava bezbrižno surfanje u roamingu po cijeni od 999 denara.

Ovog ljeta korisnici imaju priliku koristiti A1 Roam Surf pakete u još dva roaming partnera, Sunrise u Švicarskoj i Eronet Mobile u Bosni i Hercegovini.

Izvještaj o kvalitetu mobilnih mreža koji sprovodi AEK a1 makedonija roaming

A1 Makedonija ponovo ima najbolje izmerene vrednosti tokom merenja kvaliteta mobilnih mreža na teritoriji cele zemlje, koje sprovodi nezavisno regulatorno telo, Agencija za elektronske komunikacije (AEK).

Nezavisna mjerenja Odjeljenja za kontrolu i monitoring radio frekvencija u okviru AEK-a, sprovedena od 12. oktobra 2021. do 3. maja 2022. godine, pokazala su da mobilna mreža A1 Makedonije ima najbolje rezultate na teritoriji cijele zemlje za prenos usluga podataka. Odnosno, za preuzimanje sadržaja, kao i za najbolje rezultate za parametre kvaliteta govora.

Nacionalni izveštaj o izmerenim vrednostima predstavljen na Međunarodnoj regulatornoj konferenciji održanoj 17. i 18. maja u Ohridu pokazuje da za preuzimanje fajla veličine 10 GB u urbanim sredinama, A1 Makedonija obezbeđuje najveću prosečnu brzinu prenosa podataka od 87,8 Mbps, kao i najveća prosječna brzina prijenosa podataka na cestama od 69,5 Mbps. Osim najvećih prosječnih brzina, A1 ima i maksimalnu izmjerenu brzinu AEK-ove mjerne kampanje, koja iznosi 486 Mbps. Pored brzina, rezultati mjerenja AEK-a pokazuju da A1 Makedonija ima najkvalitetniji govorni servis na teritoriji cijele zemlje i najmanju stopu neuspješnih poziva.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top