Beenius donosi Android TV u BH Telecom

BH Telecom odabrao je rješenje kompanije Beenius da svoju IPTV uslugu Moja TV dovede na Android TV.

Dvije strane rade zajedno od 2009. godine, a nastavak njihove saradnje za narednih pet godina TCO je uslijedio nakon međunarodnog tendera u kojem je učestvovalo šest svjetskih dobavljača.

Beenius je zamijenio postojeći backend sistem i migrirao ga na modernu arhitekturu baziranu na mikrouslugama omogućenu najnovijom verzijom Beenius video platforme koja oprema funkcije kao što su ciljano TV oglašavanje, otisak prsta, sličice i RTSP za usluge na zahtjev u IPTV ekosistemu .

Pored toga, implementirani Linux set-top box uređaji su nadograđeni novom verzijom Beeniusovog Linux klijenta.

Komentirajući razvoj, Adnan Huremović, CTO u BH Telecomu, rekao je: „Dugogodišnja saradnja BH Telecoma sa Beeniusom rezultirala je još jednom uspješnom projektnom nadogradnjom IPTV usluge BH Telecoma. BH Telecom je ovim projektom nadogradio sve elemente sistema i značajno proširio kapacitete, ponudio novo korisničko sučelje za IPTV korisnike i uveo Android TV STB za uslugu Moja TV. Od pokretanja IPTV usluge, BH Telecom je odabrao najbolje kompanije na tržištu u tom trenutku iu saradnji sa Beeniusom, Verimatrixom i Edgewareom implementirana su rješenja. Zadovoljstvo nam je nastaviti ovo dugotrajno partnerstvo sa ovim dokazanim kompanijama u svijetu IPTV-a, nudeći vrhunske usluge našim korisnicima.”

Filip Remskar, izvršni direktor Beeniusa, dodao je: „BH Telecom je naš klijent od početka IPTV-a i bilo je zadovoljstvo svjedočiti i podržati njihov rast i dostignuća, a posljednje je dovođenje IPTV-a sa Android TV okvirom na svoje lojalni gledaoci. Vjerujem da će najsuvremenije korisničko sučelje i funkcionalnosti Moja TV-a svojim korisnicima ponuditi impresivnije iskustvo i postaviti novi standard na lokalnom tržištu.”

Johan Bolin, CTO u Edgewareu, rekao je: „Sada je savršena prilika da proslavimo naše dugogodišnje partnerstvo sa Beeniusom i BH Telecomom, odnos koji datira još od ranih dana Edgewarea.

“Oduševljeni smo što nastavljamo podržavati rast i širenje tržišta BH Telecoma, jer oni nastoje ponuditi korisnicima najbolje usluge dostupne tržištu danas”.

Asaf Ashkenazi, COO u Verimatrixu, dodao je: “Sretni smo što je BH Telecom izvršio nadogradnju na Verimatrixov VCAS Ultra koristeći Beeniusovu inovativnu Android TV platformu. Pružanje vrhunskog doživljaja zabave od ključne je važnosti na današnjem konkurentnom tržištu. Korisnici BH Telecoma širom jugoistočne Evrope sada će moći iskusiti sigurnost, performanse i skalabilnost striminga nove generacije”.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top