skip to Main Content
BiH: RAK OBJAVILA GODIŠNJI IZVJEŠTAJ O KVALITETU USLUGE PRISTUPA INTERNETU ZA 2022. GODINU

Na osnovu rezultata mjerenja korisnika pristupa internetu u Bosni i Hercegovini, putem RAK NetTest sistema mjerenja brzine i kvaliteta pristupa internetu, Regulatorna agencija za komunikacije (Agencija) kreirala je Godišnji izvještaj o kvalitetu usluge pristupa internetu za 2022. godinu.

Podaci korišteni za izradu izvještaja generisani su iz RAK NetTest sistema mjerenja na osnovu svih mjerenja korisnika u 2022. godini. Izvještaj obuhvata rezultate mjerenja brzine i kvaliteta usluge pristupa internetu u fiksnim, mobilnim i WLAN mrežama.

Koristeći RAK NetTest sistem mjerenja kvaliteta usluge širokopojasnog pristupa internetu u fiksnim, WLAN i mobilnim mrežama u 2022. godini ukupno je izvršeno 17453 mjerenja, od čega je izvršeno 10036 mjerenja kvaliteta usluge širokopojasnog pristupa internetu u fiksnim mrežama,  3663 mjerenja kvaliteta usluge širokopojasnog pristupa internetu u mobilnim mrežama, te 3754 mjerenja za mjerenje kvaliteta usluge širokopojasnog pristupa internetu u WLAN mrežama.

Agencija podsjeća sve korisnike usluge pristupa internetu da vrše mjerenja i testiranja svoje internet konekcije putem RAK NetTest sistema mjerenja, te na taj način provjere kvalitet usluge pristupa internetu.

130

Vezani članci

Nove rekordne brzine 5G mreže

Nove rekordne brzine 5G mreže

Ericsson i MediaTek rekli su da su postigli rekord brzine 5G veze za agregaciju nositelja (CA). Agregacija je provedena pomoću...

Back To Top
Search