Skip to content

BiH: U tunelima na autocesti A1 ponovo pušten GSM signal

tunel-a1-bih
Autoceste FBiH ponovo su omogućile pokrivanje signala mobilnom mrežom u svim tunelima na autocesti A1 na trasi Koridora 5C, uključujući i tunel Ivan koji će biti pušten u promet u septembru ove godine.
U cilju podizanja kvaliteta usluga za korisnike poslan je poziv svim telekom operaterima u BiH za puštanje mobilnog signala u tunelima, saopšteno je iz Autocesta FBiH.
Tokom trajanja probnog perioda do šest mjeseci BH Telecom će testirati opremu u tunelima zbog činjenice da ona već duži period nije korištena.

U međuvremenu, JP Autoceste FBiH je podnijelo inicijativu prema Vladi FBiH za izmjenu Uredbe, kojom se traži da se za 50 posto umanji visina naknade za iznajmljivanje tunelske infrastrukture po metru dužnom koju plaćaju telekom operateri prilikom puštanja signala, radi povećanja konkurentnosti.

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept