Broj mobilnih korisnika skočio na 5,3 milijarde, što je 67 posto ukupne svjetske populacije

Korisnika mobilnih uređaja diljem svijeta trenutno je 5,27 milijardi i to je 117 milijuna više no prošle godine. Pokazuju to brojke Stock Appsa, kroz koje se napominje da je riječ o čak 66,9 posto ukupne svjetske populacije.

Gledajući prema svjetskim regijama, Europa ima broji najviše građana koji imaju mobilne uređaje. Primjerice, prošle godine njih 86 posto ga je posjedovalo, a do 2025. bi to trebalo porasti za još jedan posto, što je iznimna stvar jer će i populacija Europe porasti.Zatim slijedi Sjeverna Amerika s oko 85 posto građana koji posjeduju mobilni uređaj i kroz naredne četiri godine bi također trebala ta regija vidjeti još jedan posto više. Latinska Amerika je na oko 67 posto i po tom je treća regija svijeta no zato bi do 2025. trebala imati njih 73 posto.

Azija je podijeljena na dva dijela pa je teže pratiti koliko uistinu mobilni uređaji predstavljaju na kontinentalnoj razini. Ako se gledaju Kina i njena šira okolica, tad oko 83 posto građana posjeduje mobilni uređaj. Azijsko-pacifički dio pak pokazuje drugu sliku, 67 posto ih posjeduje mobilni uređaj.

Očekivano, Afrika najlošije kotira i u ovom trenutku 44 posto tamošnjih građana posjeduje mobilni uređaj no do 2025. bi trebalo to vrijediti za njih oko 50 posto.

Od ukupnog broja svih mobilnih uređaja, oni s Android operativnim sustavom čine 73 posto, oni s iOS 26,3 posto. Ukupno, ne računajući jedinstvene korisnike, pametnih telefona koji su aktivni u trenutku istraživanja, bilo je 6,4 milijardi ili 79 posto svih aktivnih mobilnih uređaja.

Što se potrošnje tiče, najmanje se po gigabajtu plaća u Israelu, Italiji i Rusiji – pet američkih centi, 27 centi i 29 centi. Najviše u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Novom Zelandu i Kanadi – 7,62 dolara, 6,99 dolara i 5,72 dolara. No to bi se s godinama trebalo napokon smanjiti na prihvatljiviju razinu.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,868FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles