Hrvatski Telekom reorganizira upravu

Marijana Bačić imenovana je za novu članicu uprave i glavnog operativnog direktora (COO Business) Hrvatskog Telekoma (HT) od 1. rujna.

Bačić je svoju profesionalnu karijeru započela 2001. godine u HT-u kao stručnjakinja u odjelu za podatke i IP usluge, a karijeru je nastavila u odjelu za kontrolu i planiranje prije nego što je postala ključni menadžer za korporativne korisnike. Unaprijeđena je na poziciju direktora odjela korporativne prodaje, a potom i cijelog sektora korporativne prodaje. Od 2020. godine obavljala je ulogu potpredsjednice za korporativne klijente i ICT.

Odvojeno, Boris Drilo je imenovan za člana upravnog odbora i glavnog tehničkog i informatičkog službenika (CTIO) na još jedan trogodišnji mandat, koji počinje 1. januara 2023. kada mu ističe sadašnji mandat.

Drilo se HT-u pridružio 2012. godine, iz Ericsson grupe, gdje je proveo 12 godina na projektnim i menadžerskim funkcijama vezanim za razvoj ICT rješenja i primjenu novih tehnologija u telekomunikacijskim mrežama i novim tehnologijama. 2017. godine imenovan je za člana uprave i CTIO-a. Tijekom svog mandata HT je ostvario brojna tehnološka dostignuća, poput pokretanja prve komercijalne 5G mreže i izgradnje najveće optičke mreže u Hrvatskoj.

Osvrćući se na imenovanja, Kostas Nebiš, predsjednik uprave, rekao je: “Dvadesetogodišnji, impresivan rad Marijane Bačić u HT-u, s njenim rezultatima u svim funkcijama koje je obavljala, govori sam za sebe. Ona posjeduje duboko poznavanje naše kompanije, telekomunikacijske i ICT industrije i odigrala je značajnu ulogu u razvoju naših inovativnih proizvoda i rješenja koja rješavaju izazove za poslovanje svih veličina, siguran sam da će se u svojoj novoj ulozi dokazati biti vrijedan dodatak HT-ovoj upravi, pridonoseći održivom rastu HT-a, dok u isto vrijeme podržavamo naše korisnike da iskoriste digitalne mogućnosti i postignu svoje ciljeve. Zadovoljan sam i ponovnim imenovanjem za CTIO Borisa Drila,

Prošireni upravni odbor HT-a od 1. rujna čine Kostas Nebiš, direktor, Nataša Rapaić, zadužena za fizička lica, Boris Drilo, zadužen za tehničke i informacijske funkcije, Ivan Bartulović, zadužen za ljudske resurse, Matija Kovačević u zadužena za finansije i Marijana Bačić, zadužena za poslovne korisnike.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top