skip to Main Content
Hrvatski Telekom reorganizira upravu

Marijana Bačić imenovana je za novu članicu uprave i glavnog operativnog direktora (COO Business) Hrvatskog Telekoma (HT) od 1. rujna.

Bačić je svoju profesionalnu karijeru započela 2001. godine u HT-u kao stručnjakinja u odjelu za podatke i IP usluge, a karijeru je nastavila u odjelu za kontrolu i planiranje prije nego što je postala ključni menadžer za korporativne korisnike. Unaprijeđena je na poziciju direktora odjela korporativne prodaje, a potom i cijelog sektora korporativne prodaje. Od 2020. godine obavljala je ulogu potpredsjednice za korporativne klijente i ICT.

Odvojeno, Boris Drilo je imenovan za člana upravnog odbora i glavnog tehničkog i informatičkog službenika (CTIO) na još jedan trogodišnji mandat, koji počinje 1. januara 2023. kada mu ističe sadašnji mandat.

Drilo se HT-u pridružio 2012. godine, iz Ericsson grupe, gdje je proveo 12 godina na projektnim i menadžerskim funkcijama vezanim za razvoj ICT rješenja i primjenu novih tehnologija u telekomunikacijskim mrežama i novim tehnologijama. 2017. godine imenovan je za člana uprave i CTIO-a. Tijekom svog mandata HT je ostvario brojna tehnološka dostignuća, poput pokretanja prve komercijalne 5G mreže i izgradnje najveće optičke mreže u Hrvatskoj.

Osvrćući se na imenovanja, Kostas Nebiš, predsjednik uprave, rekao je: “Dvadesetogodišnji, impresivan rad Marijane Bačić u HT-u, s njenim rezultatima u svim funkcijama koje je obavljala, govori sam za sebe. Ona posjeduje duboko poznavanje naše kompanije, telekomunikacijske i ICT industrije i odigrala je značajnu ulogu u razvoju naših inovativnih proizvoda i rješenja koja rješavaju izazove za poslovanje svih veličina, siguran sam da će se u svojoj novoj ulozi dokazati biti vrijedan dodatak HT-ovoj upravi, pridonoseći održivom rastu HT-a, dok u isto vrijeme podržavamo naše korisnike da iskoriste digitalne mogućnosti i postignu svoje ciljeve. Zadovoljan sam i ponovnim imenovanjem za CTIO Borisa Drila,

Prošireni upravni odbor HT-a od 1. rujna čine Kostas Nebiš, direktor, Nataša Rapaić, zadužena za fizička lica, Boris Drilo, zadužen za tehničke i informacijske funkcije, Ivan Bartulović, zadužen za ljudske resurse, Matija Kovačević u zadužena za finansije i Marijana Bačić, zadužena za poslovne korisnike.

50

Vezani članci

Back To Top
Search