Huawei i Ericsson potpisali dugoročni sporazum o saradnji

Kompanije Huawei i Ericsson potpisale su dugoročni sporazum na globalnom nivou o unakrsnom licenciranju patentnih prava, objavljeno je u subotu.

Kako naveo Huawei, riječ je o patentima koji su neophodni širokom spektru standarda, među kojima su 3GPP, ITU, IEEE i IETF za 3G, 4G i 5G mrežne i bazne tehnologije.

Sporazum pokriva i prodaju mrežne infrastrukture i potrošačkih uređaja ovih kompanija, dajući objema stranama globalni pristup patentiranim i standardizovanim tehnologijama.

Direktor sektora za intelektualnu svojinu u kompaniji Huawei Alan Fan kazao je da je sporazum rezultat intenzivnih pregovora, koji su osigurali da se interesi nosilaca patenata i onih koji ih implementiraju pošteno ispunjavaju i uvažavaju.

 

– Kao ključni doprinosioci razvoju primarnih patenata za mobilnu komunikaciju (SEP), naše kompanije priznaju vrednost intelektualne svojine jedna drugoj, a ovaj sporazum omogućava kvalitetnije patentno okruženje. Takođe, sporazum pokazuje posvećenost obe strane da intelektualna svojina bude istovremeno poštovana i zaštićena – rekao je Fan.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top