Huawei i Ericsson potpisali dugoročni sporazum o saradnji

0

Kompanije Huawei i Ericsson potpisale su dugoročni sporazum na globalnom nivou o unakrsnom licenciranju patentnih prava, objavljeno je u subotu.

Kako naveo Huawei, riječ je o patentima koji su neophodni širokom spektru standarda, među kojima su 3GPP, ITU, IEEE i IETF za 3G, 4G i 5G mrežne i bazne tehnologije.Sporazum pokriva i prodaju mrežne infrastrukture i potrošačkih uređaja ovih kompanija, dajući objema stranama globalni pristup patentiranim i standardizovanim tehnologijama.

Direktor sektora za intelektualnu svojinu u kompaniji Huawei Alan Fan kazao je da je sporazum rezultat intenzivnih pregovora, koji su osigurali da se interesi nosilaca patenata i onih koji ih implementiraju pošteno ispunjavaju i uvažavaju.

 

– Kao ključni doprinosioci razvoju primarnih patenata za mobilnu komunikaciju (SEP), naše kompanije priznaju vrednost intelektualne svojine jedna drugoj, a ovaj sporazum omogućava kvalitetnije patentno okruženje. Takođe, sporazum pokazuje posvećenost obe strane da intelektualna svojina bude istovremeno poštovana i zaštićena – rekao je Fan.

Advertisement