skip to Main Content
Humax predstavlja STB sa glasovnim asistentom

Humax je na virtualnom RDK Euro Summit 2020 predstavio novi set-top box za Glasovni asistent i Wi-Fi 6E mrežni prolaz.

Na osnovu svoje dugogodišnje istorije uvođenja RDK uređaja, Humax trenutno razvija niz proizvoda izgrađenih na RDK-u, a sada je predstavio svoj set glasovnih pomoćnika, koji uključuje integrirani stereo zvuk i podržava Alexa-ovo prepoznavanje glasa na daljinu sa ugrađeni mikrofon

Na RDK Euro Summit-u, Humax je takođe predstavio svoj IP Box spreman za tržište integrisan sa najnovijim Broadcom rešenjem sa 24K DMIPS CPU-om, WiFi6 i HDR10 tehnologijama, te Humax 4K Sound Box koji se može pohvaliti realističnom kvalitetom zvuka i bešavnim protokom putem Bluetooth-a i Wi-Fi mreže. Fi, plus podrška za Alexa Far-Field prepoznavanje glasa.

Humax RDK-V proizvodi uključuju HAMS (Humax Audience Management System), napredno rješenje za upravljanje uređajima za operatore usluga. Ova tehnologija olakšava daljinsko upravljanje uređajima i analizu ponašanja korisnika radi poboljšane korisničke usluge.

Humax takođe proširuje svoj portfelj RDK-B uređaja razvojem Docsis 3.1 Wi-Fi 6E tropojasnog bežičnog mrežnog prolaza i Wi-Fi 6E tropojasnog proširivača sa najnovijim standardnim Wi-Fi 6E. Oba proizvoda bit će opremljena EasyMesh Rev2, rješenjem za optimizaciju Wi-Fi okruženja.

Tržišni proizvodi HP610 2,5G GPON Wireless Voice Gateway i HGJ310 D3.1 Wireless Gateway već su završili RDK Accelerator Program. HP610 je prvi proizvod s integriranim RDK-B koji je testiran na kompatibilnost među dobavljačima CPE.

„Humax proširuje svoju liniju RDK uređaja i predvodi globalno tržište RDK video i širokopojasnih mrežnih prolaza sa svojim snažnim partnerstvima u RDK zajednici“, rekao je Jeff Kim, EVP iz svjetske prodaje u Humaxu.

„Humax će tržištu ponuditi konkurentne i diferencirane platforme primjenom vlastitih naprednih rješenja na RDK proizvode.“

53

Vezani članci

Back To Top
Search