skip to Main Content
Iliad poslao ponudu za UPC Poljska

Liberty Global je otkrio da je nedavno primio neobavezujuću ponudu od Iliade da kupi 100% svoje poljske kompanije UPC Polska za 7,3 milijardi PLN (1,6 milijardi EUR).

U izjavi u svom posljednjem setu rezultata dodaje se: „Rasprave su u toku i ne može biti izvjesno da će se transakcija na kraju potrošiti. Ako bi se postigao bilo kakav sporazum, uobičajeni uslovi i odredbe primjenjivali bi se na svaku predloženu transakciju, uključujući regulatorna odobrenja. O rezultatima ovih rasprava blagovremeno ćemo ažurirati tržište ”.

Broadband TV News napominje da je UPC Polska samo jedna od dvije preostale kompanije Liberty Global u Centralnoj i Istočnoj Evropi – druga je UPC Slovačka – nakon prodaje svoje imovine u Mađarskoj, Češkoj Republici i Rumunjskoj Vodafonu.

Francuska Ilijada već je prisutna na poljskom tržištu nakon što je kupila Play Communications, vodećeg mobilnog operatera u zemlji.

UPC Polska bio je vodeći poljski kablovski operater u smislu broja pretplatnika sve dok ga nije preuzela Vectra nakon što je kupila Multimedia Polska.

UPC Polska je do 30. juna ove godine ukupno 1.535.400 korisnika primalo njegove usluge.

97

Vezani članci

Back To Top
Search