IMPLEMENTACIJA DIGITALNOG RADIJA TEMA DRUGOG DANA KONFERENCIJE REGULATORNIH TIJELA

Drugog dana regionalne konferencije regulatornih tijela u Sarajevu razmijenjena su iskustva o procesu dugorocnih priprema za implementaciju digitalnog radija (DAB).

Tokom rasprave, eksperti iz regulatornih tijela, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine, detaljnije su razmotrili tehničke i finansijske izazove koji su prateći elementi ovog globalnog projekta. Posebno je naglašen značaj tehničke koordinacije, organizacije testnih emitovanja, pitanje uvođenja DAB multipleksa, mogućnostima za obogaćivanje programskih sadržaja, paralelnog emitovanja FM i DAB, prilagođavanje regulative, dinamike globalnog prilagođavanja opreme u okviru auto-industrije i slično.

Regulatorna agencija za komunikacije izražava zahvalnost kolegama iz regiona na razmjeni dosadašnjih iskustava u ovoj oblasti, a posebno na prilici da se organizuje tematska debata o radiju, njegovom značaju i tehnološkoj budućnosti.

DanaŠnjom tematskom sesijom o digitalnom radijom zavrsen regionalni sastanak regulatornih tijela.

rak.ba

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top