skip to Main Content
Izrael je lansirao 5G

Komercijalni 5G zvanično je pokrenut u Izraelu. Komunikacijske usluge pete generacije nude operateri Partner, Pelephone i HOT mobile.

Prema podacima, trenutno je u Izraelu instalirano 250 baznih stanica 5G, a nekoliko desetaka staničnih repetitora pokreće se svake sedmice. Bazne stanice već rade u Tel Avivu, Eilatu, Yeruhamu, Dimonu, Beershebi, Kiryat Shmoni, Afuli, Ginosaru, Haifi i Krayot-u, Herzliji, Jeruzalemu i Haderi.

U vezi s pokretanjem mreža pete generacije, operateri nude svojim kupcima nove pakete usluga. Na primjer, Pelephone je predstavio paket mobilnih komunikacija i internetskog prometa od 500 gigabajta po cijeni od 59,90 šekela (14,99 eura) mjesečno.

Istovremeno, HOT mobile pretplatnicima nudi paket sa 500 GB internetskog prometa, 5000 SMS-a i 350 minuta međunarodnih telefonskih poziva po istoj cijeni.
Primjećuje se da je pokrivenost 5G u Izraelu sada u fazi proširenja, tako da u zemlji postoje mnoga područja u kojima tehnologija pete generacije nije dostupna. Pored toga, za korištenje novih mreža pretplatniku je potreban pametni telefon s podrškom za 5G.

52

Vezani članci

Nove rekordne brzine 5G mreže

Nove rekordne brzine 5G mreže

Ericsson i MediaTek rekli su da su postigli rekord brzine 5G veze za agregaciju nositelja (CA). Agregacija je provedena pomoću...

Back To Top
Search