skip to Main Content
Mobilna brzina downloada čak 7,3 Gbps

Telstra, Ericsson i Qualcomm objavili su novu referentnu vrijednost 5G vršne brzine preuzimanja od 7,3 Gbps postignute u Telstrinoj komercijalnoj mreži uživo. Nova globalna referentna vrijednost brzine downlink-a za jednog korisnika postignuta je na Telstra live mobilnoj stranici koja se nalazi u Gold Coastu, Queensland Australia.

Ova nova globalna 5G referentna vrijednost od 7,3 Gbps za jednog korisnika demonstrirana je pomoću mobilnog testnog uređaja u obliku pametnog telefona, kojeg pokreće Snapdragon X70 5G Modem-RF sustav. Mobilni uređaj bio je spojen na live komercijalnu mobilnu stranicu Telstra opremljenu baznom stanicom Ericssonovog radio sustava koja podržava novu radio dvostruku povezanost (NR-DC) između 800MHz n258 (26GHz) mmWave spektra i 100MHz srednjeg pojasa n78 (3,6GHz ) Dupleks s vremenskim dijeljenjem (TDD) spektar. 256QAM modulacija korištena je na mmWave nositeljima koji povećavaju vršnu brzinu na 7,3 Gbps, nadmašujući prethodnu referentnu vrijednost 5G downlink koju je također postavila Telstra u veljači 2022. od 5,9 Gbps (vršna modulacija 64QAM na mmWave).

Uvođenje ove poboljšane mogućnosti vršne brzine dodatno poboljšava Telstrinu nedavno pokrenutu 5G SA mrežu koja omogućuje operateru da podijeli svoju mobilnu mrežu na zasebne dijelove koji se mogu fino podesiti kako bi odgovarali potrebama mnogih korisnika. Dodavanjem poboljšanih vršnih brzina i kapaciteta, Telstra može isporučiti sposobnije mrežne dijelove većem broju korisnika. Telstrina 5G samostalna mreža podržavat će ne samo potrošačke usluge, već i nove i nove poslovne i industrijske slučajeve digitalizacije.

“Drago nam je što radimo s našim partnerima Ericssonom i Qualcomm Technologies kako bismo ponovno povećali vršnu brzinu preuzimanja naše mmWave mreže na 7,3 Gbps, što je značajan skok u odnosu na našu prethodnu referentnu vrijednost od 5,9 Gbps postavljenu u veljači ove godine. Poboljšane vršne brzine preuzimanja izravno se prevode u poboljšani mrežni kapacitet koji koristi svim korisnicima Telstre. To je također još jedan važan korak u razvoju naše 5G SA mrežne sposobnosti koja je ključna za isporuku novih usluga našim korisnicima“, rekla je Iskra Nikolova, Telstrina izvršna direktorica za mrežu i infrastrukturu.

„Ovo najnovije postignuće temelji se na vodstvu Telstre u 5G mmWave tehnologiji u Australiji, počevši s prvim 5G pokusom s Ericssonom 2016. i naknadnim postavljanjem više tehnoloških prekretnica u njihovoj komercijalno postavljenoj 5G mmWave mreži. Oduševljeni smo što radimo s Telstrom i Qualcommom kako bismo još jednom pomaknuli granice onoga što se može postići s 5G, što je kritična tehnologija u digitalizaciji australskog gospodarstva i pomaže u izgradnji povezanije budućnosti za Australce,” dodao je Emilio Romeo direktor Ericssona za Australija i Novi Zeland.

82

Vezani članci

Nove rekordne brzine 5G mreže

Nove rekordne brzine 5G mreže

Ericsson i MediaTek rekli su da su postigli rekord brzine 5G veze za agregaciju nositelja (CA). Agregacija je provedena pomoću...

Back To Top
Search