skip to Main Content
Honor Magic 5 Lite predstavljen u Evropi za 379 EUR

Honor se sprema za MWC događaj, na kojem se očekuje da predstavi neke zanimljive proizvode. Prije toga, kineska kompanija predstavila je Honor Magic 5 Lite mid-range telefon. Kojim se specifikacijama može pohvaliti ovaj telefon i za koju cijenu, saznajte u nastavku.

Tako je ovaj telefon opremljen OLED ekranom dijagonale 6,67”, FHD+ rezolucije i stope osvježavanja od 120 Hz. Ispod ekrana nalazi se skener otiska prsta, dok je pri njegovom vrhu smještena prednja kamera sa senzorom od 16 MP. Ekran je zakrivljen.

Desno bočno nalaze se tipka za uključivanje, odnosno isključivanje uređaja i tipka za kontrolu glasnoće.

Na zadnjoj strani Magic 5 Lite posjeduje kružni prsten kamere. U njemu se nalazi glavni senzor kamere od 64 MP, zajedno sa ultraširokom senzorom od 5 MP i makro senzorom od 2 MP. Na prstenu je i LED blic, dok je u donjem dijelu poklopca ispisan naziv kompanije Honor.

Za autonomiju ovog telefona zadužena je baterija kapaciteta 5100 mAh s podrškom za brzo punjenje od 40 W.

Honor Magic 5 Lite pogonjen je Qualcomm Snapdragon 695 čipom, koji stiže u kombinaciji sa 6 GB radne memorije (RAM-a) i 128 GB prostora za unutrašnju pohranu. Iz kutije se telefon, razočaravajuće, isporučuje sa Androidom 12, preko kojeg je presvučen Honorov Magic UI 6.1.

Dostupan je u tri boje – crnoj, zelenoj i sivoj. Prednarudžbe za telefon u Francuskoj krenut će od 20.02.2023. godine, a cijena Honor Magic 5 Lite telefona je 379 EUR za jedinu verziju sa 6 GB RAM-a i 128 GB prostora za unutrašnju pohranu.

93

Vezani članci

Back To Top
Search