skip to Main Content
iPhone će dobiti USB-C
Iphone-ce-dobiti-usb-c

Već duže vrijeme Europska unija i Apple vode bitku oko uvođenja novog priključka u iPhone. Radi se o USB-C priključku, kojeg je EU nametnula kao jedinstveni standard, a kojeg je Apple odbijao usvojiti držeći se svojeg Lightning priključka. No, čini se da će Apple na kraju popustiti pod pritiskom EU i uvesti USB-C priključak. Međutim, to nije moglo proći bez kukanja.

Prvi iPhone s USB Type-C portom

U intervjuu za Wall Street Journal, Appleov marketinški direktor Greg Joswiak je potvrdio da će tvrtka prijeći s Lightning standarda na USB-C kako bi bila u skladu s propisima EU, a odgovor je glasio: “očito da ćemo morati napraviti što žele, nemamo izbora”. Po odgovoru se dalo zaključiti da Apple nije zadovoljan tom promjenom. Joswiak je istakao da Apple radije vjeruje i bira svoje inženjere, nego što se priklanja standardima zakonodavaca.

Dotakao se i standarda poput Micro USB-a i po njegovom mišljenju, nepromišljenih zahtjeva koje je tvrtka morala ispuniti. Joswiak je dodao i da su odvojivi kablovi uglavnom riješili problem sa standardizacijom i poslužio se argumentom da će prelazak s Lightinga na USB-C priključak stvoriti više e-otpada, jer su kupci prisiljeni da kupuju nove i bace stare kablove.

Cijela poanta je ustvari u zaradi, jer nakon svega, Apple zarađuje na prodaji dodatne opreme, punjača i kabela.pcchip.hr

170

Vezani članci

Back To Top
Search