Najava štrajka radnika A1 Hrvatska

Hrvatski sindikat telekomunikacija (HST) najavio je prosvjed za zaposlenike A1 Hrvatska u Zagrebu za 7. oktobar.

U saopćenju se kaže da “uprava A1 Hrvatska sustavno krši zakonska prava radnika, ne želi usklađivati ​​plaće radnika s troškovima života, niti s poslovnim rezultatima, a istovremeno podiže cijene usluga za građana, te više od godinu dana opstruira kolektivno pregovaranje o pravima radnika”.

Predsjednica HST-a Vesna Mamić je u nastavku rekla: „A1 Hrvatska jedna je od najprofitabilnijih kompanija u Hrvatskoj, a stotine njenih radnika rade za nedostojne plaće. Minimalna plaća u A1 Hrvatska iznosi 590€ (oko 400 radnika ili 20% radnika kompanije radi u najnižem platnom razredu), a oko 70% radnika radi za plaću nižu od prosječne plaće u Republici Hrvatska. A1 Hrvatska krši Zakon o radu, daje nezakonite otkaze čak i osobama s invaliditetom i nastavlja s istom praksom uprkos sudskim presudama. Sve su to razlozi zašto na Dan dostojanstvenog rada tražimo pravo na dostojanstvenu plaću i poštovanje prava radnika A1 Hrvatska”.

U HST-u ističu da u matičnoj kompaniji A1 A1 Hrvatska u Austriji radnici imaju kolektivni ugovor, plaće su usklađene s troškovima života i imaju dobar socijalni dijalog.

photo: hst.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top