Nastavlja se prodaja fiksne mreže Telekom Italie

Telecom Italia označio je par ponuda primljenih za fiksnu mrežu spin-off Netco kao još neadekvatne. Tvrtka je odredila rok do 9. lipnja za poboljšane ponude za tu svoju imovinu.

U kratkom priopćenju nakon sastanka direktora operatera, navedeno je da su dvije neobvezujuće ponude za Netco koje su dale investicijske tvrtke bile detaljno analizirane, ali nisu pogodile metu.

“U svjetlu spremnosti koju je izrazio barem jedan od ponuditelja da poboljša svoju neobvezujuću ponudu, odbor je odlučio istražiti tu spremnost s perspektivom dobivanja konačne ponude do 9. lipnja“, ističu iz ovog telekoma.

Dva pretendenta koji su trenutno u izboru za imovinu su privatna kapitalna kompanija KKR i konzorcij sastavljen od talijanskog državnog zajmodavca CDP Equity, Macquarie Infrastructure i Real Assets. Imovina se prodaje nakon podjele tvrtke najavljene 2022., o kojoj se dugo nagađalo. Iako nije otkriveno u izjavama Telecoma Italia, Reuters je izvijestio da je ponuda KKR-a bila vrijedna oko 21 milijardu eura, a druga oko 19 milijardi eura.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top