Nove rekordne brzine 5G mreže

Ericsson i MediaTek rekli su da su postigli rekord brzine 5G veze za agregaciju nositelja (CA). Agregacija je provedena pomoću jednog FDD i tri TDD kanala.

Postignuta je brzina silazne veze od 4,36 Gb/s od četverokomponentnog CA na Ericssonovoj mreži. U testu su korišteni njihovi radiji i MediaTek 5G modem. Dobavljač je dodao da je koristio jedan niskopojasni i tri srednjepojasna kanala u rasponu ispod 7 GHz, gdje se prenosi većina 5G podatkovnog prometa.

Ericsson je objasnio da kombinacija frekvencijskih kanala ima mogućnost ponuditi krajnjim korisnicima brža preuzimanja i streaming za fiksne bežične terminale i pametne telefone uz maksimalnu upotrebu imovine operatorskog spektra. Rezultat testa najnovije je otkriće za koje su tvrdili njih dvoje, a dolazi u trenutku kada Ericsson i njegovi konkurenti nastavljaju paradirati sve boljim mogućnostima svoje 5G opreme.

ictbusiness.info

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top