Novi javni poziv EBRD ponuđačima za nastavak izgradnje širokopojasnog interneta u Srbiji

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija Srbije objavilo je danas da je na portalu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) www.ebrd.com, raspisan javni poziv za pretkvalifikaciju ponuđača za fazu 2a Projekta izgradnje širokopojasne komunikacione infrastrukture u ruralnim predelima Srbije.

„Plan je da se do kraja 2025. godine brzi internet uvede u više od 700 sela, da se u tu svrhu izgradi više od 4.700 km optičkih trasa i da se poveže više od 120.000 domaćinstava i oko 720 školskih objekata. Ovo je jedan od najbitnijih projekata Ministarstva informisanja i telekomunikacija čijom se realizacijom očekuje da praktično 99 odsto sela u Srbiji dobije pristup brzom optičkom internetu, protoka većeg od 100Mb/s“, istakao je ministar Mihailo Jovanović, navedeno je u saopštenju.

Ukupna procenjena vrednost faze 2a je 82,6 miliona evra i finansiraće se iz kredita EBRD-a.

Rad u fazi 2a projekta će biti podeljen u dve partije, a podrazumeva projektovanje i građevinske radove na ukupno 3.280 kilometara podzemne optičke mreže.

Rok za dostavljanje prijava o zainteresovanosti ponuđača je 25. septembar ove godine.

danas.rs

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top