Optima postaje dio Telemacha Hrvatska

OPTIMA Telekom integrira se u poslovanje Telemacha Hrvatska pod čijim krovnim brendom nastavlja daljnje poslovanje. U tijeku je provedba postupka pripajanja pri čemu se ekonomski učinci pripajanja očekuju s 1. studenim 2022. Zahvaljujući komplementarnom nadopunjavanju portfelja postojećih usluga, Telemach će ubuduće biti u poziciji snažnije konkurirati postojećim operatorima jednostavnijom i tehnološki naprednijom ponudom kao nacionalni operator koji nudi fiksne i mobilne usluge, čime će jačati i njegova tržišna pozicija.

U svega dvije godine Telemach je od mobilnog operatora postao nacionalni operator koji danas pruža cjeloviti spektar telekomunikacijskih usluga – od fiksnih i mobilnih usluga krajnjim korisnicima do spektra poslovnih rješenja za poslovne korisnike svih veličina. Integracijom Optime kompanija će objediniti ekspertizu u mobilnim uslugama s ekspertizom u fiksnim.

“Ponosan sam što mogu reći da ćemo zahvaljujući ovoj integraciji, našem dosadašnjem ulaganju u mrežnu infrastrukturu te brojnim inovacijama koje je Telemach uveo na svim servisima, širi spektar ponuda ubuduće moći ponuditi svim korisnicima u Hrvatskoj. Korisnicima će biti na raspolaganju širi raspon Internet brzina i tehnologija, uključujući našu ponudu najbržeg interneta u zemlji temeljenog na 10 Giga mreži te našu nacionalno prisutnu, super brzu 5G mobilnu mrežu. Moći će birati vrhunske ponude mobilnih uređaja i pretplatničkih paketa koji već sada bilježe najveći priljev korisnika na tržištu. Pored toga, tu je i EON TV,  vrhunska pay-TV usluga koja je u regiji u posljednje dvije godine udvostručila broj korisnika te je lider u korisničkom iskustvu. Bolje ponude očekuju i poslovne korisnike kojima ćemo biti u mogućnosti ponuditi fiksne, mobilne i ICT usluge na jednom mjestu, koristeći vlastitu fiksnu i mobilnu infrastrukturu“, rekao je predsjednik Uprave Telemacha Adrian Ježina te istaknuo kako Telemach sve napore poduzima upravo s ambicijom kako bi postao vodeći operator u korisničkom iskustvu u Hrvatskoj.

Telemach će s Optimom dobiti mogućnost pristupa novim geografskim područjima, uz snažniju prisutnost u velikim urbanim središtima, ali i ruralnim sredinama, što će mu omogućiti pružanje cjelovite palete usluga i na mjestima gdje ranije nije bio prisutan. Time će se potaknuti snažnije tržišno natjecanje na korist svih korisnika telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj.

Korisnici Optime imat će koristi od svih dosadašnjih i planiranih investicija United Grupe i Telemacha. Pod imenom Telemach Hrvatska, nastavit će koristiti ranije ugovorene usluge, uz još veću razinu kvalitete i širi spektar usluga u budućnosti – od onih temeljenih na 5G mobilnoj mreži, na optičkoj mreži gdje je dostupna kao i pay-tv uslugu EON.

Bolja perspektiva očekuje i zaposlenike Optime koji ovom integracijom nastavljaju raditi u poslovno stabilnom i poticajnom okružju Telemacha. Njihovim pridruživanjem dodatno će ojačati baza visokokvalitetnih stručnjaka koju je Telemach značajno obogatio u posljednje dvije godine, tijekom intenzivnog rasta poslovanja.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top