Planovi BH Telecoma: Oprema za 5G, nova OTT platforma, širenje optičke mreže

bh-telecom-ce-graditi-30-solarnih-elektrana,-trazi-izvodjace
Investiciona ulaganja BH Telecoma u prošloj godini su iznosila 90,3 mil KM, što je 15 mil KM investicija više nego u 2021. Ulaganja su realiziranja u fiksnu i mobilnu mrežu, kao i druge projekte.
Na nedavno održanoj godišnjoj press konferenciji iz BH Telecoma su istakli da su u 2023. godini planirali više inovacija u tehnologiji: ugovaranje 5G, novu OTT platformu, širenje optičke i RAN mreže i druge projekte. Kad je riječ o ključnim tehnološkim aktivnostima za ovu godinu, osim ugovaranja 5G tu su i izgradnja fotonaponskih sistema za potrebe BH Telecoma, projektovanje i ugovaranje Modularnog data centra, novih 15.000 optičkih vlakana, povećanje kapacitete 4G+ mreže sa novih 110 LTE baznih stanica.

Plan je da i dalje snažno razvijamo projekte BH ContentLab, zatim projekat BH TechLab, kao pokretača startap biznisa u BiH, navode iz ove kompanije.
DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top