Pregovara se o prodaji udjela u Yettel-ovom poslovanju u Srbiji, Bugarskoj, Mađarskoj i Slovačkoj

0
Prema izveštaju Capital.bg, češki konglomerat PPF Group (PPF grupa), registrovan u Holandiji, vodi razgovore sa e& (ranije Etisalat Group), telekomunikacionom grupom iz UAE, o prodaji udela u svom istočnoevropskom biznisu pod brendom Yettel.
 
Capital.bg tvrdi da su pregovori između PPF-a i e&-a počeli pre nekoliko nedelja, pri čemu se navodi da će se razgovori fokusirati na kupovinu udela u Yettel-ovom poslovanju u Srbiji, Bugarskoj, Mađarskoj i Slovačkoj.
 
Stranke nastoje da donesu odluku o potencijalnom dogovoru do kraja leta i, iako nisu otkriveni nikakvi detalji, internet portal citira neimenovane izvore koji tvrde da se pregovara o prodaji najmanje 25% udela u Yettel-u i infrastrukturnoj jedinici PPF-a CETIN, navedeno je na sajtu commsupdate.com.
 
 
PPF će verovatno ostati akcionar, sugeriše se, što znači da bi takođe mogao da zadrži i operativno upravljanje.
 
– PPF grupa i Emirates Telecommunications Group (e&) su u ranim fazama pregovora o formiranju potencijalnog partnerstva za istraživanje različitih mogućnosti za stratešku saradnju u Centralnoj i Istočnoj Evropi (isključujući Češku) koje su od obostrane koristi za obe poslovne grupe – potvrdio je Leoš Ružek, direktor komunikacija PPF-a.