RAK BiH: ODRŽAN SASTANAK U VEZI SA PROBLEMATIKOM UVOĐENJA IDENTIFIKACIJE KORISNIKA PRE-PAID KARTICA MOBILNIH TELEFONA

Regulatorna agencija za komunikacije (Agencija) održala je sastanak sa predstavnicima Ministarstva sigurnosti BiH, Zajedničkog upravnog odbora za zakonito presretanje telekomunikacija (ZUO), Tužilaštva BiH i Suda BiH na kome je razmatrana problematika uvođenja obavezne registracije pre-paid kartica mobilne telefonije.

Razlog za uvođenje identifikacije korisnika pre-paid kartica mobilnih telefona opravdan je višegodišnjim zahtjevima policijskih organa, bezbjedonosnih agencija i pravosudnih organa u cilju bezbjednosti građana Bosne i Hercegovine, a podržan od strane Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Federacije BiH.

Mogućnost identifikacije korisnika pre-paid kartica mobilne telefonije za koje se sumnja da su počinili krivična djela bilo bi od velikog značaja u početnim fazama istrage ili pribavljanju početnih saznanja o krivičnom djelu i počiniocu.

Na sastanku je iskazana potreba zajedničke saradnje svih institucija nadležnih za oblast telekomunikacija, policijskih, bezbjedonosnih agencija i pravosudnih organa na iznalaženju zakonskog rjesenja za uvođenje registracije pre-paid kartica mobilne telefonije prilikom kupovine.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top