Serbia Broadband završio projekat Giga Serbia

Srbija Broadband (SBB) United Grupe objavio je da je završio svoj projekat digitalizacije ‘Giga Srbija’.

U saopćenju, kompanija je navela da je digitalizacija njene mreže, po cijeni od 300 miliona eura, počela 2017. godine i da je sada u 36 gradova širom zemlje ponuđen pristup internetu do 1 Gbps i napredna TV platforma Eon.

Komentarišući završetak, Tomislav Petrović, direktor direkcije za inženjering (CTO) u SBB-u, rekao je: „S ponosom mogu da kažem da smo završili naš najvažniji projekat, projekat Giga Srbija. Giga brzine dostupne su na cijeloj našoj mreži od danas. Zahvaljujući ovom projektu nosioci smo prestižne Ookla nagrade za najbržeg internet provajdera u našoj zemlji i tu ne stajemo, pustili smo u proizvodnju optičku mrežu od 10 Giga kojom smo još jednom pogurali granice sa jasnim ciljem da našim korisnicima pružimo najbolje“.

Vladimir Radović, direktor direkcije za tehničke poslove, dodao je: „Digitalizaciju smo počeli 2017. godine, naš prvi GIGA grad je bio Novi Sad, pa Beograd, a poslednji 36. Vrnjačka Banja, što znači pola miliona set-top box-ova. instaliran. Osim što smo isključili analogni TV signal i poboljšali TV iskustvo, svake godine smo povećavali brzine interneta za korisnike, a ove godine smo ih povećali i do 50%.

„U projektu je učestvovalo više od 1.000 ljudi, a ponosan sam na činjenicu da smo, pored unapređenja mreže, konstantno unapređivali i kvalitet naših usluga, zbog čega su naši korisnici danas najzadovoljniji na tržištu. ”.

 

 

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top