Skyline Communications otvorio Engineering Hub u Bosni i Hercegovini

0

Skyline Communications, globalni vodeći provajder agnostičkih end-to-end rješenja za praćenje i orkestraciju, uspostavio je potpuno novi ured na glavnom gradu Bosne i Hercegovine kako bi održao korak sa svojim kontinuiranim rastom, koristeći lokalni fond talenata ovog novog tehničkog centra.

“Danas je cijela tehnološka industrija u stalnom stanju. Naš softver za omogućavanje omogućava organizaciju izgradnje agilne ICT operacije koja se lako može nositi s neočekivanim promjenama i ima mogućnost kontinuiranog razvoja”, tvrdi Ben Vandenberghe, izvršni direktor Skyline-a . „Ali i mi moramo da se razvijamo i poboljšavamo kontinuirano kako bismo nastavili da nudimo najbolju moguću platformu.”Sa novom sarajevskom opremom, koja se nalazi u kultnom Avaz Twist Toweru, kompanija želi da prati kontinuirani rast Skyline-a i rastuću potražnju za njegovim inovativnim softverom DataMiner.

“Uspjeh Skyline-a je izgrađen na inovacijama i ljudima,” kaže Frederik Vandenberghe, finansijski direktor u Skyline -u . “Novo inženjersko središte u Sarajevu će podržati Skylineovu uspješnu priču tako što će se uključiti u skup visokokvalificiranih talenata i dinamičnu tehnološku scenu u nastajanju.”

Na čelu ovog novog projekta je Dean Muzicka .

“Dean je savršen čovjek za taj posao. Sa svojim dubokim razumijevanjem bosanske kulture i poznavanjem globalne tehnološke scene, u kombinaciji sa svojim općim ekspertizom u DataMiner-u, on ima sve što je potrebno da naš ured u Sarajevu procvjeta. Naš cilj je da za samo nekoliko mjeseci povećamo sa 5 na 20 zaposlenih”, dodaje Frederik Vandenberghe.

„Zaista sam uzbuđena što radim sa ovim neverovatno talentovanim ljudima i podržavam ih u širenju i evoluciji ovog inženjerskog čvorišta“, komentira Muzcika. “Veoma sam ponosan što mi je Skyline pružio priliku da pomognem novoosnovanom vremenu da ostvari svoje ambicije u mojoj domovini. Ovaj fokus na lični i profesionalni razvoj jedan je od razloga zašto Skyline raste tako brzo.”