Skyline Communications otvorio Engineering Hub u Bosni i Hercegovini

Skyline Communications, globalni vodeći provajder agnostičkih end-to-end rješenja za praćenje i orkestraciju, uspostavio je potpuno novi ured na glavnom gradu Bosne i Hercegovine kako bi održao korak sa svojim kontinuiranim rastom, koristeći lokalni fond talenata ovog novog tehničkog centra.

“Danas je cijela tehnološka industrija u stalnom stanju. Naš softver za omogućavanje omogućava organizaciju izgradnje agilne ICT operacije koja se lako može nositi s neočekivanim promjenama i ima mogućnost kontinuiranog razvoja”, tvrdi Ben Vandenberghe, izvršni direktor Skyline-a . „Ali i mi moramo da se razvijamo i poboljšavamo kontinuirano kako bismo nastavili da nudimo najbolju moguću platformu.”

Sa novom sarajevskom opremom, koja se nalazi u kultnom Avaz Twist Toweru, kompanija želi da prati kontinuirani rast Skyline-a i rastuću potražnju za njegovim inovativnim softverom DataMiner.

“Uspjeh Skyline-a je izgrađen na inovacijama i ljudima,” kaže Frederik Vandenberghe, finansijski direktor u Skyline -u . “Novo inženjersko središte u Sarajevu će podržati Skylineovu uspješnu priču tako što će se uključiti u skup visokokvalificiranih talenata i dinamičnu tehnološku scenu u nastajanju.”

Na čelu ovog novog projekta je Dean Muzicka .

“Dean je savršen čovjek za taj posao. Sa svojim dubokim razumijevanjem bosanske kulture i poznavanjem globalne tehnološke scene, u kombinaciji sa svojim općim ekspertizom u DataMiner-u, on ima sve što je potrebno da naš ured u Sarajevu procvjeta. Naš cilj je da za samo nekoliko mjeseci povećamo sa 5 na 20 zaposlenih”, dodaje Frederik Vandenberghe.

„Zaista sam uzbuđena što radim sa ovim neverovatno talentovanim ljudima i podržavam ih u širenju i evoluciji ovog inženjerskog čvorišta“, komentira Muzcika. “Veoma sam ponosan što mi je Skyline pružio priliku da pomognem novoosnovanom vremenu da ostvari svoje ambicije u mojoj domovini. Ovaj fokus na lični i profesionalni razvoj jedan je od razloga zašto Skyline raste tako brzo.”

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top