Slovački Telekom pogođen sajber napadom

Aktuelni slovački predsjednik bio je na meti sajber napada velikih razmjera koji je počeo u nedjelju, 26. juna.

U saopćenju se navodi da je poduzeo nekoliko analiza za procjenu ukupnog uticaja napada, a istovremeno je sproveo niz aktivnosti na obnavljanju nekoliko internih sistema.

Dodaje se: „Naš najveći prioritet je da naši korisnici mogu stalno koristiti svoje usluge na našim mrežama. Čak iu ovoj situaciji ulažemo dodatne napore kako bismo osigurali da usluge rade u punom režimu, bilo da se radi o mobilnim fiksnim cijenama, prepaid uslugama, fiksnom internetu ili TV uslugama.

Trenutno su pogođeni naši interni IT sistemi bez kojih naša web stranica ili Telekom aplikacija ne rade. Pozivi na naše telefonske linije su ograničeni, bilo da se radi o korisničkoj službi ili tehničkoj službi. Naše prodavnice su otvorene, ali trenutno rade samo u ograničenom režimu dok ne dođe do postepene obnove IT sistema.

Žao nam je što trenutno ne možete ispuniti svoje zahtjeve, naši timovi su u potpunosti raspoređeni danonoćno. Očekujemo da se oporavak internih sistema odvija postepeno i o tome ćemo vas obavještavati”.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top