Snažan početak podružnice United Group

United Group je dostavila ažurirane informacije o svojoj podružnici UGI Wholesale, koju je pokrenula prije dvije godine.

U saopštenju koje je objavio Danas , u čijem je vlasništvu United Grupa, navodi se: „Sjedište ove nove uspješne kompanije nalazi se u Grčkoj, a čine je veleprodajni i tehnički timovi iz svih kompanija članica United grupe – Grčka, Bugarska, Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Slovenija. U ovom kratkom vremenu UGI Veleprodaja je uspješno realizovala mnoge složene projekte, čime je osigurala poziciju regionalnog lidera u telekomunikacijama u oblasti prijenosa podataka, mobilne i fiksne telefonije, usluga rominga i veleprodaje govornih usluga”.

U saopštenju se takođe navodi da je UGI Wholesale, preko Vivacom Bugarske, postao odobreni provajder telekomunikacionih usluga za GÉANT, evropsku mrežu za istraživanje i obrazovanje.

Mreža GÉANT, koju sufinansira Evropska unija, pruža informacioni ekosistem infrastrukture i usluga za unapređenje istraživanja, obrazovanja i inovacija na globalnom nivou. Kao podrška misiji GÉANT-a, UGI Wholesale je preuzeo i za kratko vrijeme uspješno implementirao nekoliko međunarodnih telekomunikacijskih projekata, s ciljem povezivanja čvorišta iz GÉANT mreže sa optičkim vlaknima.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top