Snažan početak podružnice United Group

0

United Group je dostavila ažurirane informacije o svojoj podružnici UGI Wholesale, koju je pokrenula prije dvije godine.

U saopštenju koje je objavio Danas , u čijem je vlasništvu United Grupa, navodi se: „Sjedište ove nove uspješne kompanije nalazi se u Grčkoj, a čine je veleprodajni i tehnički timovi iz svih kompanija članica United grupe – Grčka, Bugarska, Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Slovenija. U ovom kratkom vremenu UGI Veleprodaja je uspješno realizovala mnoge složene projekte, čime je osigurala poziciju regionalnog lidera u telekomunikacijama u oblasti prijenosa podataka, mobilne i fiksne telefonije, usluga rominga i veleprodaje govornih usluga”.U saopštenju se takođe navodi da je UGI Wholesale, preko Vivacom Bugarske, postao odobreni provajder telekomunikacionih usluga za GÉANT, evropsku mrežu za istraživanje i obrazovanje.

Mreža GÉANT, koju sufinansira Evropska unija, pruža informacioni ekosistem infrastrukture i usluga za unapređenje istraživanja, obrazovanja i inovacija na globalnom nivou. Kao podrška misiji GÉANT-a, UGI Wholesale je preuzeo i za kratko vrijeme uspješno implementirao nekoliko međunarodnih telekomunikacijskih projekata, s ciljem povezivanja čvorišta iz GÉANT mreže sa optičkim vlaknima.