skip to Main Content
Snažna godina za Digi Communications

RCD&RDS (Digi) ostaje vodeći provajder usluga pay-TV u Rumuniji.

Prema matičnoj kompaniji Digi Communications, 2022. je završio sa 5.432.000 kablovskih i satelitskih RGU-a, ili 5,9% više nego godinu dana ranije. Digi Communications u cjelini je imala ukupno 20.782.000 RGU-a u Rumuniji, Španiji i Italiji, što je 15,4% više u odnosu na 12 mjeseci ranije, iako su njene TV operacije bile ograničene na Rumuniju. Digi-jev prihod u 2022. iznosio je 1,5 milijardi eura (+18,3% u odnosu na prethodnu godinu) i prilagođeni EBITDA 506 miliona eura (+7,4% u odnosu na prethodnu godinu).

Komentarišući rezultate Digija za 2022. godinu, izvršni direktor Serghei Bulgac rekao je: „Gledajući unatrag na aktivnosti grupe tokom 2022., može se reći da je to bila odlučujuća faza u našem nedavnom razvoju, godina u kojoj smo učvrstili svoju poziciju, ne samo u Rumuniji , ali i u Evropi. Drugu godinu za redom uspeli smo da proširimo naše aktivnosti u različitim zemljama, kao i da steknemo dodatni spektar u Rumuniji.

“Zahvalni smo na povjerenju naših kupaca i podršci naših partnera i nastavit ćemo ulagati u naše najsavremenije mreže kako bismo osigurali da sve veći broj potrošača ima pristup uslugama visokih performansi i pristupačnim cijenama. Ovom prilikom želim da izrazim i svoju zahvalnost našim kolegama na ovim velikim dostignućima”.
Osim poslovanja u Rumuniji, Španiji i Italiji, Digi je prisutan iu Portugalu i Belgiji.

66

Vezani članci

Nove rekordne brzine 5G mreže

Nove rekordne brzine 5G mreže

Ericsson i MediaTek rekli su da su postigli rekord brzine 5G veze za agregaciju nositelja (CA). Agregacija je provedena pomoću...

Back To Top
Search