Skip to content

Snažna godina za Digi Communications

Digi-Romania-Bucharest

RCD&RDS (Digi) ostaje vodeći provajder usluga pay-TV u Rumuniji.

Prema matičnoj kompaniji Digi Communications, 2022. je završio sa 5.432.000 kablovskih i satelitskih RGU-a, ili 5,9% više nego godinu dana ranije. Digi Communications u cjelini je imala ukupno 20.782.000 RGU-a u Rumuniji, Španiji i Italiji, što je 15,4% više u odnosu na 12 mjeseci ranije, iako su njene TV operacije bile ograničene na Rumuniju. Digi-jev prihod u 2022. iznosio je 1,5 milijardi eura (+18,3% u odnosu na prethodnu godinu) i prilagođeni EBITDA 506 miliona eura (+7,4% u odnosu na prethodnu godinu).

Komentarišući rezultate Digija za 2022. godinu, izvršni direktor Serghei Bulgac rekao je: „Gledajući unatrag na aktivnosti grupe tokom 2022., može se reći da je to bila odlučujuća faza u našem nedavnom razvoju, godina u kojoj smo učvrstili svoju poziciju, ne samo u Rumuniji , ali i u Evropi. Drugu godinu za redom uspeli smo da proširimo naše aktivnosti u različitim zemljama, kao i da steknemo dodatni spektar u Rumuniji.

“Zahvalni smo na povjerenju naših kupaca i podršci naših partnera i nastavit ćemo ulagati u naše najsavremenije mreže kako bismo osigurali da sve veći broj potrošača ima pristup uslugama visokih performansi i pristupačnim cijenama. Ovom prilikom želim da izrazim i svoju zahvalnost našim kolegama na ovim velikim dostignućima”.
Osim poslovanja u Rumuniji, Španiji i Italiji, Digi je prisutan iu Portugalu i Belgiji.

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept