skip to Main Content
Telekom Srbija sklopio partnerstvo sa Vodafonom

Telekom Srbija i Vodafone potpisali su sporazum o strateškom partnerstvu koji pokriva Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Kako navode u Telekomu Srbija, poslovni odnos će mu omogućiti da iskoristi vodeću poziciju Vodafona u oblasti digitalizacije potrošačkih proizvoda i ponude usluga. U partnerstvu sa Vodafone Procurement Company, telekomunikacijska kompanija će imati pristup kapacitetima za različite nabavke. To znači da će partnerstvo omogućiti i uvid u kategorije različitih proizvoda i strateškog usmjerenja, konsultantske usluge, odnosno konsalting tokom kompletnog procesa nabavke (end-to-end), čime se postiže optimizacija troškova i stvaranje vrijednosti.

Osvrćući se na partnerstvo, Diego Masida, izvršni direktor Vodafonea za partnerska tržišta, rekao je: „Pozdravljamo pristupanje Telekoma Srbija našoj porodici partnerskih tržišta i radujemo se zajedničkom radu na prenošenju našeg znanja i iskustva na njihove korisnike u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Hercegovina”.

Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbija, dodao je: „Telekom Srbija je regionalna kompanija sa dugom tradicijom uspešnog poslovanja. U protekle dvije godine bili smo fokusirani na transformaciju kompanije, kako bismo mogli ravnopravno da se nosimo sa najrazvijenijim kompanijama u svijetu. Uvjereni smo da će nam suradnja sa Vodafoneom, jednim od globalnih lidera u ovoj oblasti, omogućiti pristup svim važnim resursima u oblasti digitalne transformacije i omogućiti da povećamo efikasnost našeg poslovanja, optimiziramo troškove i poboljšamo korisničko iskustvo. ”.

43

Vezani članci

Nove rekordne brzine 5G mreže

Nove rekordne brzine 5G mreže

Ericsson i MediaTek rekli su da su postigli rekord brzine 5G veze za agregaciju nositelja (CA). Agregacija je provedena pomoću...

Back To Top
Search