Telekom Srbija ulazi na tržište Njemačke, Turske i SAD

0
Telekom Srbija od 17. jula počinje prodaju kartica za mobilnu mrežu u Nemačkoj, u oktobru se kompanija širi i na Tursku, a onda na red dolaze Sjedinjene Države, izjavio je generalni direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić u gostovanju na RTS-u.
 
Dodao je da je plan da u Nemačkoj u narednih godinu dana bude otvoreno 30 poslovnica.
 
Lučić je naveo da su “sa projektom za dijasporu krenuli intenzivno pre četiri godine, puštanjem mobilnog operatera u Austriji”.
 
– Shvatili smo da je ogroman potencijal u dijaspori jer mi imamo i sadržaj i digitalne servise koji oni žele da imaju. Osim Austrije, proširili smo se prošle godine na Švajcarsku, sada završavamo Nemačku, 17. jula počinje prodaja naših kartica u Nemačkoj, moguće je i onlajn, preko našeg portala i 12 distributera, a planiramo da u godini dana pustimo 30 naših poslovnica – rekao je Lučić.
 
 
Najavio je Tursku kao sledeću zemlju, a potom i SAD. Ističe da su premašili 11 miliona korisnika, a 2022. godine je napravljen rekord.
 
– Nama će dijaspora omogućiti da možda dupliramo taj broj – navodi Lučić i ističe da će probati da uspostave partnerstvo sa Amazonom, Netfliksom, Fejsbukom.
 
Telekom Srbija ima u većinskom ili kompletnom vlasništvu deset kompanija u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji.