skip to Main Content
Telemach sa tužbom protiv Telekoma Slovenije u iznosu od 29 miliona eura

Telemach je podnio tužbu protiv Telekoma Slovenije Okružnom sudu u Ljubljani zbog navodnih kršenja regulatornih odluka i zloupotrebe dominantnog položaja.

Kako je Telekom Slovenije najavio putem web stranice Ljubljanske burze, dobili su tužbu od Telemacha. Potonji traži da Telekom Slovenije od 1. juna ove godine do isplate plati odštetu u iznosu od 28,8 miliona eura sa zakonskom zateznom kamatom.

Telemach tu tvrdnju potkrijepljuje navodnim kršenjem regulatornih odluka Agencije za komunikacijske mreže i usluge Republike Slovenije (Akos) i navodnom zloupotrebom dominantnog položaja.

Telekom Slovenije je također napisao da će informirati dioničare i javnost o daljnjim postupcima u ovom slučaju.

Telekom Slovenije tuži i T-2

Telekom Slovenije također tuži telekomunikacijskog operatora T-2 zbog zloupotrebe dominantnog položaja i kršenja Akosovih regulatornih odluka. Tužba je vrijedna 50 miliona eura, a očekuje se da će T-2 pretrpjeti štetu u periodu od 1. septembra 2018. do 31. jula prošle godine.

Prije nekoliko godina T-2 je od Telekoma Slovenije tražio 130 miliona eura odštete zbog zloupotrebe svog dominantnog položaja. U 2018. dvije su kompanije postigle sudsku nagodbu, iznos nije poznat.

27

Vezani članci

Back To Top
Search