Telemach završio uvođenje prvih 10 gigabitnih mreža

Hrvatski operater Telemach priključio je grad Rijeku na svoju optičku mrežu od 10 giga.

Time je zaokružio prvi val svog investicijskog ciklusa u velikim gradovima u zemlji i sada nudi 10 giga usluga za preko 100.000 domaćinstava u Zagrebu, Splitu, Zadru, Osijeku i Rijeci. Kako navode iz kompanije, sada mogu uživati u brzinama interneta kojima se mogu pohvaliti stanovnici Singapura, New Yorka i Ženeve.

Osvrćući se na razvoj, Danijela Bistricki Morović, članica uprave i CTO Telemacha Hrvatska, rekla je: „Uz snažno ulaganje u jednu od najnaprednijih optičkih mreža na svijetu, u godinama koje su pred nama moći ćemo ponuditi naše korisničke usluge sa najboljim korisničkim iskustvom na tržištu. Najbrža optička mreža donosi razvojni potencijal cijeloj zajednici, što želimo omogućiti gradovima i mjestima diljem Hrvatske, stoga je nastavljamo intenzivno graditi, istovremeno pružajući korisnicima tehnološki najnaprednije usluge, uz najbolju vrijednost za novac” .

Sve u svemu, Telemach Hrvatska uložio je 1,7 milijardi kuna (226 miliona eura) u svoje fiksne i mobilne mreže u prvom petogodišnjem ciklusu.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top