skip to Main Content
Telemach završio uvođenje prvih 10 gigabitnih mreža

Hrvatski operater Telemach priključio je grad Rijeku na svoju optičku mrežu od 10 giga.

Time je zaokružio prvi val svog investicijskog ciklusa u velikim gradovima u zemlji i sada nudi 10 giga usluga za preko 100.000 domaćinstava u Zagrebu, Splitu, Zadru, Osijeku i Rijeci. Kako navode iz kompanije, sada mogu uživati u brzinama interneta kojima se mogu pohvaliti stanovnici Singapura, New Yorka i Ženeve.

Osvrćući se na razvoj, Danijela Bistricki Morović, članica uprave i CTO Telemacha Hrvatska, rekla je: „Uz snažno ulaganje u jednu od najnaprednijih optičkih mreža na svijetu, u godinama koje su pred nama moći ćemo ponuditi naše korisničke usluge sa najboljim korisničkim iskustvom na tržištu. Najbrža optička mreža donosi razvojni potencijal cijeloj zajednici, što želimo omogućiti gradovima i mjestima diljem Hrvatske, stoga je nastavljamo intenzivno graditi, istovremeno pružajući korisnicima tehnološki najnaprednije usluge, uz najbolju vrijednost za novac” .

Sve u svemu, Telemach Hrvatska uložio je 1,7 milijardi kuna (226 miliona eura) u svoje fiksne i mobilne mreže u prvom petogodišnjem ciklusu.

117

Vezani članci

Nove rekordne brzine 5G mreže

Nove rekordne brzine 5G mreže

Ericsson i MediaTek rekli su da su postigli rekord brzine 5G veze za agregaciju nositelja (CA). Agregacija je provedena pomoću...

Back To Top
Search