skip to Main Content
Traju pregovori HT-a i United Medie oko N1 televizije

Pregovori između United Medie i Hrvatskog Telekoma su i dalje u tijeku, potvrdili su iz najjačeg domaćeg telekom operatora. Istovremeno, iz Iskona kao tvrtke u vlasništvu HT-a poručili su isto. Riječ je o pregovorima oko prava emitiranja N1 televizije ali drugih kanala United Medie na MAX TV-u i Iskon TV-u.

„Tijekom cijelog trajanja pregovora kanali United Medie bit će dostupni korisnicima Hrvatskog Telekoma. Sve korisnike ćemo odmah po završetku pregovora transparentno obavijestiti o ishodu“, pojašnjavaju iz HT-a. Takav isti odgovor dobili smo i iz Iskona.

Podsjetimo, kada pregovori o cijeni nisu uspjeli, A1 Hrvatska donijela je poslovnu, isključivo komercijalnu odluku da navedene kanale zamijeni kanalima iste vrste, pojašnjavaju dalje i dodaju da je odgovor na ovu odluku bilo je priopćenje koje je objavio kanal N1 te serija TV priloga i objava koji su uslijedili, a u kojima se A1 Hrvatska napada zbog donošenja poslovne odluke.

„Među ostalim, i optužba kako je ova poslovna odluka „udar na slobodu medija i cenzura… u vrijeme predizborne kampanje“ najbolji je pokazatelj nevjerodostojnosti te medijske kuće, koja isključivim i propagandnim novinarstvom čini udar na istu tu slobodu medija, neprijeporno koristeći vlastiti medij za zaštitu poslovnih interesa United Media Grupe u Hrvatskoj umjesto za interes javnosti“, tvrdili su tada u A1 Hrvatska.

Iz N1 televizije, odnosno United Grupe su poručili kako žele nacionalnu koncesiju. Podsjetimo, u vrijeme natezanja s A1 poručili su „kako smo u situaciji da A1 i HT budu jedini izbor građana Hrvatske (duopol) što ostavlja ogroman prostor za cenzuru medija i podložnost svim mogućim vrstama utjecaja.

„Također, nadamo se da će se novim zakonom ići u omogućavanje vertikalne integracije, kada je riječ o grupacijama koje, poput United Grupe, u svom portfelju imaju i nakladne kuće, poput N1 televizije, i telekomunikacijski biznis“, poručili su tada iz United Medie kao dijelu United Grupe koji upravlja s različitim tvrtkama u Hrvatskoj kao što su N1 televizija, Nova TV, Doma TV, Telemach Hrvatska.

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

46

Vezani članci

Back To Top
Search