skip to Main Content
United Group ne prodaje Telemach, ima drugi plan
United-group-ne-prodaje-telemach,-ima-drugi-plan

Opovrgavajući medijska nagađanja da će zbog dugova koji joj dolaze na naplatu prodati telekomunikacijskog operatera Telemach, United Grupa otkrila je kako će ići na prenamjenu dijela imovine Telemacha kako bi povećala prihode Grupe.

Riječ je o tzv. monetizaciji telekomunikacijskih tornjeva koju je kao rješenje nailazećih finansijskih izazova United Grupi krajem prošle sedmice predložila agencija Moody‘s snizivši kreditni rejting ključnoj firmi u sastavu Grupe, Adriji Midco BV, iz stabilnog u negativni.

Podsjetimo, Telemach je jedan od lidera i na bh. tržištu.

– U skladu s trenutnom praksom na tržištu, planiramo monetizirati našu infrastrukturu mobilnih baznih stanica u nekima od zemalja u kojima United Grupa posluje, uključujući i Hrvatsku – piše Jutarnji list, prenosi Seebiz.

Kompaniju pritišće dug zbog kojeg mu je Moody’s prije nekoliko sedmica srezao rejting. Dug od 525 miliona eura za 2023. i od 535 miliona za 2024. tek dolaze na naplatu.

11

Vezani članci

Nove rekordne brzine 5G mreže

Nove rekordne brzine 5G mreže

Ericsson i MediaTek rekli su da su postigli rekord brzine 5G veze za agregaciju nositelja (CA). Agregacija je provedena pomoću...

Back To Top
Search