Skip to content

United Group odgovara na “neosnovane, neopravdane i apsurdne” akcije

United-Grupa-750x422

United Group izdala je službeni odgovor na zahtjev Yettel Bugarske bugarskoj komisiji za zaštitu konkurencije (CPC) da joj zabrani kupovinu ključne imovine Bulsatcoma.

U saopćenju se navodi: “Smatramo da je zahtjev Yettel Bugarske Bugarskoj komisiji za zaštitu konkurencije da kombinuje proceduru istrage akvizicije Bulsatcoma od strane Viva Corporate sa postupkom u vezi sa Slovenia Broadband neosnovanim, neopravdanim i apsurdnim.

“Yettel traži od bugarskog regulatora da kombinuje jedan istražni postupak u kojem je suprotna strana Viva Corporate sa jednom regulatornom procedurom koncentracije u kojoj je podnosilac zahtjeva Slovenia Broadband. To su dvije različite vrste postupaka s različitim tipovima učesnika koji djeluju u različitim pravnim svojstvima. Procedura za razmatranje obavještenja Slovenia Broadbanda odnosi se na stjecanje/povratni zakup neke od imovine Bulsatcoma.

“Smatramo da je jedina svrha zahtjeva Yettel Bugarske da izbaci iz kolosijeka proces kako bi se odgodila i zakomplikovala procedura donošenja odluke u vezi sa obavještenjem koje je dostavila United Group. Štaviše, ovim akcijama Yettel cilja samo da naškodi poslovanju United Grupe u Bugarskoj.

“Vrijedi napomenuti da Yettel Bugarska traži da CPC prekrši zakone Bugarske kako bi zaštitio svoje interese. Prije dolaska UG-a na tržište, Yettel se fokusirao na uživanje u visokim profitima i nije ulagao u razvoj svog poslovanja. Odjednom, nakon što je UG ušao na tržište i stvorio konkurentsko okruženje, izgledalo je da Yettel ima mnogo zamjerki na naše poslovanje i aktivnosti.

“Biće nezakonito da bugarska komisija za zaštitu konkurencije prihvati zahtjev Yettel Bugarske, ali ako se to dogodi, mi ćemo braniti svoje interese na sudu”.

Yettel Bugarska je dio PPF grupe.

Broadband TV News napominje da izvještaji kažu da je A1 Bugarska također zatražila od CPC-a da ispita predloženu akviziciju United grupe.

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept