skip to Main Content
Timo Schneckenburger napušta HD +
Timo-schneckenburger-napusta-hd-+

Autor

Timo Schneckenburger (CCO) napustiće njemačku DTH satelitsku platformu HD + u julu 31, 2021 na njegov vlastiti zahtjev i uz najbolji međusobni dogovor, objavila je podružnica satelitskog operatora Astra SES.

Od lansiranje HD + 14 prije nekoliko godina Schneckenburger je bio odgovoran za marketing, komunikaciju i prodaju kao izvršni direktor, upravlja razvojem brenda i upravljanje brendom jedinog B2C brenda grupe SES sa sjedištem u Luksemburgu.

„S ponosom se osvrćem na vrlo uspješno putovanje koje sam uspio započnite i oblikujte se s mojim timom za i sa HD + ”, rekao je Schneckenburger. „Kao tim uspjeli smo izgraditi novi poslovni model u njemačkoj industriji TV-a i potrošačke elektronike marketingom televizija visoke definicije, a danas čak i ultra visoke definicije. Poslije 08 godina, ali naročito nakon vrlo uspješne protekle poslovne godine za HD +, mogu predati svoju odgovornost za jasno i snažno pozicioniranu marku. Ove će godine HD + imati što čuti i iskusiti. “

HD + menadžerski tim preuzet će odgovornosti Schneckenburgera zajedno s Norbertom Hölzleom. „Jako smo zahvalni Timu Schneckenburgeru na izvrsnom poslu koji je obavio za HD + i televiziju visoke rezolucije u Njemačkoj. Jasno pozicioniranje marke HD + nosi njegov potpis, to se odnosi i na današnju tržišnu poziciju. Timou želimo samo najbolje u njegovim budućim pothvatima ”, rekao je Hölzle.

Hölzle je voditelj posla kompanije SES Video u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj i od ove godine je i direktor HD +.

Povezano

Vezani članci

lci-hd-kodiran-na-astra-19.2°-e

LCI HD kodiran na Astra 19.2° E

Nakon 6 godina FTA emitovanja  francuski informativni kanal LCI HD koji emituje sa satelita Astra 1N (19,2°E) ponovo je kodirao...

Back To Top
×Close search
Search